2020-02-28 15:00

Blaga: Poliţiştii aveau de respectat nişte reguli, organizatorii marşului spontan vor răspunde legal

 |  13:31

MinistrulAdministraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Târgu Mureş,că poliţiştii care participă la protestul sindicatelor aveau de respectat niştereguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal.

"Eiaveau de respectat nişte reguli. Este prima manfestaţie la care se încalcăaceste reguli. Nu este nicio problemă, cei care au organizat marşul vor fitraşi la răspundere în faţa legii.

Întrebatce ar putea face şeful statului în acest caz, Blaga a răspuns că nu este oproblemă a preşedintelui.

VasileBlaga a declarat, vineri, la Bistriţa, întrebat ce vrea să le spunăpoliţiştilor care au ieşit în stradă nemulţumiţi de diminuarea cu 25 la sută asalariilor, că salariile în Poliţie nu sunt mari, dar comparativ cu restulbugetarilor nu sunt cele mai mici.

"Salariileîn Poliţie nu sunt mari, dar compartiv cu restul bugetarilor nu sunt cele maimici. Discutăm de venituri, nu de salarii. Eu îi rog să îşi facă datoria şi săîşi aducă aminte că anul trecut nu au avut plătit niciun drept şi am reuşit cueforturi foarte mari ca să le plătesc drepturile de chirie pe care domnul Nicanu le plătise, al 13-lea salariu, drepturile de echipament, toate am reuşit săle plătesc. Încet, bazându-ne pe o creştere economică sănătoasă, vom reuşi săîndreptăm lucrurile şi să începem să asigurăm dotări ca şi cele din 2006. Nuştiu ca cineva până la mine să mai fi cumpărat vreo maşină pentru Poliţie saumăcar să le repare pe cele pe care le-am cumpărat atunci", a spus VasileBlaga.

Referitorla protestul din Capitală al poliţiştilor, Vasile Blaga a declarat că aceştiaau dreptul să îşi manifeste nemulţumirile.

"Toţicolegii din sistemul de ordine publică trebuie să îşi facă datoria şi săasigure liniştea publică. Pe de altă parte, sunt liberi în conformitate culegea şi în timpul liber să îşi manifeste nemulţumirile fiindcă sunt convins căau astfel de nemulţumiri fiindcă nimeni nu este fericit când îi sunt diminuateveniturile, numai că, pe de altă parte, am fost obligaţi să luăm aceste măsuridure (...)", a spus Blaga.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine