2020-02-26 19:34

Blaga: Romii repatriaţi săptămâna trecută nu au fost înregistraţi ca autori ai unor infracţiuni

 |  16:21
Blaga: Romii repatriaţi săptămâna trecută nu au fost înregistraţi ca autori ai unor infracţiuni

Niciunul dintre romii repatriaţi din Franţa săptămâna trecută nu a fost înregistratde poliţia franceză sau română, a declarat, duminică, ministrul român de Interne,Vasile Blaga, citat de agenţia APA.

"Înceea ce priveşte persoanele revenite în România săptămâna trecută (...) amfăcut un control exact şi acestea nu figurează în bazele de date ale poliţieifranceze sau române ca autori ai unor infracţiuni", a spus Blaga, careparticipă la un forum internaţional desfăşurat în apropiere de Salzburg.

Deşirecunoaşte că "din momentul în care un cetăţean român se află în situaţieilegală în Franţa, trebuie expulzat", Blaga a anunţat că România "seva apăra" în cazul în care se vor produce abuzuri.

Ela refuzat să califice drept expulzări repatrierile efectuate de Franţa,vorbind, ca şi autorităţile de la Paris, despre "reveniri voluntare".

"Franţaplăteşte pentru aceste reveniri voluntare (...). Este o politică bună sau unaproastă? Este un teren pe care nu vreau să mă exprim", a spus Blaga.

Câtevasute de romi au fost repatriaţi în România şi Bulgaria după înăsprireapoliticii de securitate a guvernului francez, care a atras numeroase critici peplan intern şi internaţional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine