2019-08-23 07:43

Blue Air: Curtea de Apel a decis suspendarea procedurii de insolvenţă a companiei

 |  17:36
Blue Air: Curtea de Apel a decis suspendarea procedurii de insolvenţă a companiei

BlueAir a anunţat, joi, că executarea hotărârii de deschidere a procedurii deinsolvenţă a companiei a fost suspendată de către Curtea de Apel, după ceTribunalul Bucureşti a admis săptămâna trecută o cerere înaintată de Carpatairşi Service Excellence Solutions în acest sens.

DeciziaTribunalului Bucureşti a fost contestată de Blue Air, pe motiv că nu aredatorii către cele două firme.

"BlueAir Transport Aerian face publică suspendarea executării hotărârii dedeschidere a procedurii de insolvenţă în dosarul 13886/3/2010. Decizia Curţiide Apel pronunţată în data de 13 octombrie repară în acest fel eroareajudiciară comisă de Tribunalul Bucureşti", se arată într-un comunicat transmisde Blue Air.

Companiava continua să opereze zborurile conform orarului şi va menţine strategiile şiplanurile de dezvoltare anunţate.

"Departamentuljuridic al Blue Air împreună cu cabinetul de avocatură Stănescu Milos Dumitruşi Asociaţii au reuşit să demonstreze instanţelor de judecată că Blue Air nuare niciun motiv de a intra în insolvenţă şi nu există niciun pericol economiccare să planeze asupra societăţii", se mai spune în comunicat.

Înluna martie, Carpatair a depus la Tribunalul Bucureşti un dosar prin care acerut insolvenţa Blue Air, în contul unei datorii în valoare de 30.000 de euro,ca urmare a închirierii unei aeronave SAAB 2000 către Blue Air, în septembrie2009.

"Lacâteva zile după ce am depus dosarul de insolvenţă, Blue Air ne-a achitatdatoria şi noi le-am dat hârtie că am primit banii. Dar după acest lucru ei nus-au dus, probabil, la tribunal să închidă dosarul. Diligenţele pentruînchiderea dosarului erau treaba lor", declara săptămâna trecută PaulaArdelean, vicepreşedinte al Carpatair.

BlueAir a negat că ar avea datorii neachitate către cele două companii, iardirectorul general, Sherif Ussama, a declarat că firma pe care o conduce îşiachită datoriile către stat şi furnizori, în pofida blocajelor financiare lanivel naţional şi chiar a procesului de restructurare a flotei pe care companial-a finalizat recent.

Ela adăugat, referitor la dosarul 13886/3/2010, că s-a ajuns la o înţelegere deplată amiabilă şi s-au achitat la zi debitele restante, dovezile existând ladosar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray