2020-07-02 13:50

BNR a menţinut dobânda de politică monetară la 6,25% şi ratele rezervelor minime obligatorii -2-

 |  12:36
BNR a menţinut dobânda de politică monetară la 6,25% şi ratele rezervelor minime obligatorii -2-

Consiliul deAdministraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, marţi, menţinereadobânzii de politică monetară la minimul istoric de 6,25%, precum şi a ratelorpentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută la15% şi, respectiv, 25%.

Totodată, CA alBNR a reiterat că banca centrală urmăreşte gestionarea adecvată a lichidităţiidin sistemul bancar.

CA al BNR aanalizat şi aprobat marţi şi raportul trimestrial asupra inflaţiei, care va fiprezentat joi, 4 noiembrie.

Aceasta a fostultima şedinţă de politică monetară a CA al BNR anunţată pentru acest an. Primaşedinţă de politică monetară din 2011 este programată pentru data de 5ianuarie.

CA al BNR adecis la precedentele trei şedinţe de politică monetară, din iunie, august şiseptembrie, să menţină dobânda la nivelul minim istoric de 6,25% şi să ţinăneschimbate ratele rezervelor minime obligatorii, şi a întrerupt astfelrelaxarea politicii monetare din cauza efectelor majorării TVA asuprainflaţiei.

Majorarea TVA cucinci puncte procentuale, la 24%, aplicată începând cu luna iulie, a condus lao accelerare a inflaţiei până la o rată anuală de 7,58% în septembrie, maximulultimilor doi ani.

Banca Naţionalăa României a majorat, în luna august, estimarea privind inflaţia la fineleacestui acest an, de la 3,7% la 7,8%, deşi ţinteşte o rată anuală de 3,5%,plus/minus un punct procentual.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz