2019-08-20 17:51

Boagiu verifică Autostrada Cernavodă-Constanţa

 |  10:48
Boagiu verifică Autostrada Cernavodă-Constanţa

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, efectuează vineri o vizită pentru a verifica evoluția lucrărilor la Autostrada Cernavodă-Constanţa.

Autostrada Bucureşti-Constanţa are şapte tronsoane, respectiv Bucureşti-Fundulea, Fundulea-Lehliu, Lehliu-Drajna, Drajna-Feteşti, Feteşti-Cernavodă, Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa. 

Companiile Astaldi Spa (Italia) şi Max Boegl (Germania) sunt constructorii secţiunii de autostradă Medgidia-Constanţa, cu o lungime de 30,82 Km, după ce francezii de la Colas au eliberat şantierul.

Valoarea contractului este de 596 de milioane de lei fără TVA, din care contribuţia Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) este de 315 milioane lei, a Guvernului României de 143 milioane lei şi contribuţia Comisiei Europene, prin fondul de coeziune este de 137 milioane lei.  Pentru construcția tronsonului Cernavodă-Medgidia, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a primit opt oferte din partea unor firme şi asocieri de firme, după ce contractul cu firma franceză Colas a fost reziliat din cauză că nu a fost finalizată proiectarea pentru 14 kilometri.

Francezii de la Colas au eliberat şantierul pe motiv că Ministerul Transporturilor nu a fost de acord cu mărirea valorii proiectului, respectiv cu o suplimentare a fondurilor cu 8 milioane de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639259-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray