2020-07-02 13:51

Boc a inaugurat încă zece kilometri din Autostrada Transilvania. Şoferii vor face 10 minute de la Câmpia-Turzii la Turda

 |  15:12
Boc a inaugurat încă zece kilometri din Autostrada Transilvania. Şoferii vor face 10 minute de la Câmpia-Turzii la Turda

PremierulEmil Boc a inaugurat sâmbătă încă zece kilometri ai Autostrăzii Transilvania(A3), între Turda şi Câmpia Turzii, după care s-a urcat la volanul unei maşiniDacia Duster pentru a testa tronsonul finalizat, alături de ministrulTransporturilor, Anca Boagiu.

Boc atăiat panglica alături de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, la intrareape A3 dinspre Câmpia-Turzii, şi a ascultat detalii privind lucrarea din partereprezentanţilor constructorului.

"Astăzi, la Câmpia Turzii, finalizăm tronsonul de 54 de kilometridin Autostrada Transilvania. Aşa cum ne-am anagajat anul trecut şi anul acestalucrările sunt finalizate la termen şi kilometri de autostradă sunt daţi înfuncţiune. Anul acesta vom finaliza, pe lângă cei 12 kilometri de aici de laCluj, din tronsonul de 54, cei 20 de kilometri de la Bucureşti, de la Chitilala Voluntari în regim de autostradă, şi cei 14 kilometri de la Sibiu, care facparte din Coridorul IV. Anul acesta avem finalizaţi 46 de kilometri deautostradă", a spus Boc.

Premierul a precizat căprioritatea anului viitor în materie de autostrăzi va fi Coridorul IV care seva putea construi cu bani europeni.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, la rândul său, că înRomânia se mai află în prezent în execuţie circa 240 de kilometri deautostrăzi, la care se adaugă alţi 288, pregătiţi pentru sfârşitul luniinoiembrie.

"Valoarea totală a proiectelor este de 2,5 miliarde, la care seadaugă cofinanţări conform înţelegerilor pe care România le are ca stateuropean", a spus Boagiu.

Potrivit sursei citate, prioritatea Guvernului este atragerea a 5,6miliarde de euro din fonduri europene pentru lucrările de infrastructură.

Boagiu a spus că sunt în pregătire tronsoanele Deva-Orăştie,Nădlac-Arad, Timişoara-Lugoj, Orăştie-Sibiu.

"Pe Timişoara-Lugoj facem contracte pe puncte, adică începemfinanţarea în exerciţiul financiar european 2007-2013 şi continuăm înexerciţiul financiar 2014-2020", a precizat Boagiu.

După inaugurare, Emil Boc s-a urcat la volanul unei maşini Dacia Duster,alături de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, urmând astfel să testezecalitatea asfaltului.

Premierul Emil Boc va conduce maşina pe tot tronsonul 2B de 52 dekilometri al A3 până la Gilău.

La inaugurare, au mai fost prezenţi ambasadorul SUA în România, MarkGitenstein, ambasadorul Turciei Ayse Sinirioglu, subprefectul de Cluj VasileCozma, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, primarul municipiuluiCluj-Napoca, Sorin Apostu, parlamentari PDL, reprezentanţi ai constructorului,compania americană Bechtel, precum şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şiPoduri Cluj.

În urma deschiderii porţiunii, durata parcurgerii distanţeiCâmpia-Turzii - Turda va fi redusă de la 45 de minute la zece minute.

Pe lângă cei zece kilometri inauguraţi sâmbătă au mai fost realizaţi şidoi kilometri de bretele de legătură pentru autostradă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz