2020-04-07 18:04

Boc: Guvernul nu are în vedere acum să iniţieze discuţii cu FMI pentru un nou împrumut

 |  13:10
Boc: Guvernul nu are în vedere acum să iniţieze discuţii cu FMI pentru un nou împrumut

Guvernul nu are în vedere la acest moment să iniţiezediscuţii cu Fondul Monetar Internaţional privind contractarea unui eventual nouîmprumut, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

El a răspuns astfel după ce a fost întrebat de jurnalişticând vor începe discuţiile cu FMI pentru un nou împrumut. "Nu avem învedere în acest moment vreo discuţie despre un nou împrumut", a spus Boc.

Potrivit şefului misiunii FMI în România, discuţiiledintre FMI şi România privind un nou acord ar putea începe în următoarele luni,imediat ce Guvernul va da un semnal clar în acest sens, iar în cazul în care seva ajunge la o înţelegere aranjamentul va fi unul de tip precautionary saustand-by. "Toate discuţiile legate de tipul de acord pe care ar putea să-lîncheie autorităţile române cu FMI şi durata unui eventual nou acord ar puteaavea loc în următoarele luni, odată ce Guvernul ne va da un semnal clar că vreasă înceapă aceste discuţii", a declarat recent oficialul FMI.

Franks a menţionat că încă nu a existat nicio discuţiedespre tipul de acord care ar putea fi încheiat anul viitor cu România, însă aprecizat că cele mai probabile forme de aranjament vor fi de tipulprecautionary sau stand-by.

România a încheiat în martie anul trecut un acord definanţare externă cu UE, FMI şi alte instituţii financiare internaţionale, însumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine