2020-04-10 05:21

Boc îl acuză pe Vlădescu că a bugetat sporuri fără să avertizeze că vor fi reduse salariile

 |  16:38
Boc îl acuză pe Vlădescu că a bugetat sporuri fără să avertizeze că vor fi reduse salariile

PremierulEmil Boc l-a acuzat, luni, pe fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescucă a inclus în bugetul pentru 2010 bani pentru al 13-lea salariu, prime şi altestimulente fără a avertiza Guvernul, la începutul acestui an, că ulterior se vaimpune reducerea salariilor în sectorul bugetar.

El a afirmatcă dacă primul-ministru şi Guvernul ar fi fost avertizaţi asupra acesteisituaţii, salariile nu ar mai fi fost diminuate deoarece al 13-lea salariu,primele şi stimulentele erau eliminate din timp.

Premierul amai spus că Vlădescu nu a prezentat Guvernului un nou sistem de impozitare afirmelor care să înlocuiască impozitul minim, deşi a avut opt luni la dispoziţie.

Autorităţileştiau din ianuarie de necesitatea introducerii unor măsuri dure de austeritate,dar anunţul a fost amânat până în luna mai întrucât o astfel de decizie esteextrem de greu de asumat politic, consideră fostul ministru al FinanţelorSebastian Vlădescu.

"MinistrulFinanţelor din ianuarie 2010 (Sebastian Vlădescu, n.r.) ştia din ianuarie 2010.Tipul acesta de anunţ public este un anunţ extrem de grav. El nu poate fi făcutde ministrul Finanţelor, este nevoie ca decizia de restructurare acheltuielilor bugetare să fie o decizie asumată politic", a spus Vlădescu.

Potrivitfostului ministru, capacitatea premierului Emil Boc de a înţelege complexitateaşi dificultăţile economiei româneşti este limitată, în primul rând din cauzapregătirii acestuia, mai ales în contextul unei perioade extrem de dificileprecum criza.

El a maideclarat că preşedintele Traian Băsescu l-a susţinut pentru funcţia de ministrual Finanţelor, dar ceea ce nu a funcţionat a fost relaţia sa cu prim-ministrulEmil Boc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine