2019-12-13 15:27

Boc neagă că ar fi intenţionat să demisioneze ca urmare a deciziei CC în cazul Legii educaţiei

 |  13:22
Boc neagă că ar fi intenţionat să demisioneze ca urmare a deciziei CC în cazul Legii educaţiei

PremierulEmil Boc a negat, vineri, informaţiile apărute în presă conform cărora ar fiintenţionat să demisioneze urmare a deciziei Curţii Constituţionale în cazul Legiieducaţiei, spunând că nu s-a gândit la aşa ceva deşi nu parcurge în prezentcele mai bune zile ale mandatului de prim-ministru.

"Nuam avut cele mai bune zile ale mandatului în perioada aceasta, dar nici aşa, săvorbim de demisie. Nu am avut cele mai bune zile, dar nici să mergem acum lademisie", a răspuns Boc întrebării jurnaliştilor pe această temă.

Ela precizat că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale, considerând încontinuare că proiectul Legii educaţiei este un act normativ foarte importantpentru reforma sistemului de învăţământ, care trebuie promovat în regim deurgenţă, în actuala sesiune parlamentară, "într-o formă sau altaprocedurală".

ŞefulGuvernului a apreciat totodată că situaţia creată în cazul Legii educaţiei nureprezintă "o vină internă" în coaliţie, deoarece decizia CC esteexterioară coaliţiei.

Întrebatde jurnalişti dacă a discutat cu preşedintele Comisiei de învăţământ, senatoruldemocrat-liberal Mihail Hărdău, care a aplaudat decizia CC, premierul a răspunscă preferă să discute în partid despre acest subiect.

CurteaConstituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de naturăconstituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legiieducaţiei din Senat, de către Executiv, în vederea angajării răspunderii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-30Parerea ta...

GHITA
06 Noi 2010

CU EDUCATIA CARE A PRIMIT-O ,LA CRESCUT GASTE, CHIAR V-ATI ASTEPTAT SA AIBA BUN SIMT SI SA-SI DEA DEMISIA?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray