2020-04-07 10:54

Boc: TVA va scădea când vom găsi alte metode, impozitarea pensiilor nu e de ajuns

 |  17:55
Boc: TVA va scădea când vom găsi alte metode, impozitarea pensiilor nu e de ajuns

Taxape Valoarea Adăugată poate fi scăzută numai dacă vor fi găsite măsurilenecesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat, iarrespectivele măsuri vor fi acceptate de Parlament, pentru că doar impozitareapensiilor nu este suficientă, a declarat, duminică, la Tulcea, Emil Boc.

Lafinalul şedinţei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al JudeţuluiTulcea, premierul Emil Boc a fost întrebat de jurnalişti dacă este posbil ca înperioada imediat următoare Guvernul să decidă scăderea TVA.

"Dacăvom găsi o măsură alternativă şi acea măsură va putea fi aprobată de Parlament,se va face. În acest moment, lucrăm la foarte multe scenarii, nu de acum, ci defoarte multă vreme, şi până la finalizarea bugetului pentru 2011 vom lucra încontinuare. Repet, cu această dublă condiţie: să găsim măsurile care se pun înlocul TVA şi pe de altă parte acele măsuri să fie acceptate de cătreParlament", a spus Boc.

Ela susţinut că impozitarea tuturor pensiilor nu poate acoperi cuantumulveniturilor pe care TVA le aduce la bugetul de stat. "Impozitareapensiilor, de exemplu, nu acoperă în totalitate creşterea TVA. În consecinţă,vor trebui şi alte măsuri avute în vedere şi de analizat", a sublinatpremierul.

Ela spus că prin impozitarea tuturor pensiilor TVA poate fi redus cu "câtevaprocente", însă tot rămâne o parte care trebuie acoperită în continuareprin alte măsuri, în acest sens Guvernul având în lucru mai multe"scenarii".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine