2020-02-24 08:09

Boc: “Vârsta reală de pensionare este, în practică, mai mică decât cea prevăzută de lege”

 |  17:19
Boc: “Vârsta reală de pensionare este, în practică, mai mică decât cea prevăzută de lege”

PremierulEmil Boc a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că vârsta realăde pensionare este atât la femei, cât şi la bărbaţi mai mică decât cea standard,prevăzută de lege, el adăugând că nu se mai poate continua metoda de pensionareanticipată şi cu pensii foarte mari.

"Labărbaţi, vârsta medie reală în practică este de 56 de ani şi 6 luni. Vârstastandard din lege ar trebui să fie de 63 de ani şi 7 luni", a spus Boc,adăugând că acest fenomen a fost posibil "tot ca urmare a pervertiriisistemului de pensii în decursul timpului, în detrimentul susţineriiacestuia".

"Lafemei, vârsta reală de pensionare este de 55 de ani şi 7 luni. Vârsta standardpotrivit legii ar trebui să fie de 58 de ani şi 7 luni. Iarăşi o discrepanţămajoră", a adăugat Boc.

"Nu semai poate să ne pensionăm şi foarte repede şi să avem şi pensii foarte mari. Nuse poate continua cu o asemenea modalitate", a declarat premierul.

El a amintitcă în luna iulie Guvernul a pus capăt "abuzului" pensiilor care nu sebazau pe principiul contributivităţii.

"Amcurmat în luna iulie acel abuz al pensiilor care nu aveau la bază principiulcontributivităţii şi a fost un pas înainte pentru diminuarea pensiilor de lux.Acum este momentul să facem şi cel de-al doilea pas, astfel încât bugetul depensii să poată fi sustenabil, să poată fi susţinut în anii următori", aexplicat el.

Boc aamintit că Guvernul pe care îl conduce a ales un model de creştere economică şisănătoasă care să scoată România din recesiune şi "s-o ducă pe creştereeconomică în 2011".

Comisia de muncăa Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 12 voturi "pentru" şi optabţineri, raportul la proiectul legii pensiilor, stabilind că valoareapunctului de pensie va fi de 45% din salariul mediu brut pe economie,amendamentul în acest sens aparţinând PSD şi PNL.

Un altamendament adoptat de Comisia de muncă prevede că vârsta de pensionare la femeiva fi de 63 de ani, iar cea pentru bărbaţi de 65 de ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine