2019-07-19 03:22

Bodu: Producătorii români de castraveţi vor fi despăgubiţi de CE chiar dacă nu sunt membri de asociaţie

 |  13:21
Bodu: Producătorii români de castraveţi vor fi despăgubiţi de CE chiar dacă nu sunt membri de asociaţie

Producătorii români de catastraveţi afectaţi derecenta criză a legumelor infectate cu bacteria E.coli vor fi despăgubiţi decătre Comisia Europeană chiar dacă nu sunt membri ai unei asociaţii(organizaţii) de producători, a declarat europarlamentarul PDL Sebastian Bodu.

ComisiaEuropeană a alocat unbuget de 150 de milioane de euro pentru despăgubirea producătorilor decastraveţi din Uniunea Europeană afectaţi în ultimele săptămânide îmbolnăvirile cauzate de bacteria E.coli.

"Comisia Europeană a alocat aceastăsumă pentru a acoperi cererile de sprijin financiar venite din parteaproducătorilor europeni, inclusiv a celor români. Ca regulăgenerală, despăgubirile se plătesc de către Comisie prin intermediulorganizaţiilor recunoscute ale producătorilor de legume şi fructe. Din păcate,în România există o singură organizaţie funcţională, iar mulţi dintre ceiafectaţi nu sunt membri ai acesteia. Pentru aceştia însă, Comisia Europeanăacceptă de această dată o procedură specială", a spus Bodu.

El a explicat că producătorii trebuie să încheie cu asociaţia încauză un contract de retragere din producţie având ca obiect marfa scoasă dincircuit, urmând a fi despăgubiţi în aceeaşi măsură ca şi producătorii membri." Acest lucru trebuie mediatizat astfel încât toţi ceiafectaţi să ştie că îşi pot recupera prejudiciul", adeclarat Sebastian Bodu.

Eurodeputatula mai spus că procedura europeană va permite, în mod excepţional, şiproducătorilor neafiliaţi acestei asociaţii profesionale să aplice pentru aprimi sprijin finanicar comunitar, însă ar trebui ca producătorii români să fiemai activi în utilizarea formelor asociative pentru protejarea drepturilorcolective şi individuale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639249-10-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray