2020-08-11 16:31

Bonusurile salariaţilor BCR vor scădea dacă performanţa băncii nu se îmbunătăţeşte în trimestrul 4

 |  14:23
Bonusurile salariaţilor BCR vor scădea dacă performanţa băncii nu se îmbunătăţeşte în trimestrul 4

Bonusurilesalariaţilor BCR vor fi reduse în acest an dacă performanţa instituţiei decredit nu se îmbunătăţeşte semnificativ în trimestrul al patrulea, a declarat,vineri, preşedintele executiv al băncii, Dominic Bruynseels.

"Negocierileavute cu salariaţii au însemnat ca plăţile să fie mai legate de performanţaoperaţiunilor în acest an, care a fost mai slabă, adică plăţile totale vor fireduse. Dacă performanţa băncii nu se îmbunătăţeşte semnificativ în ultimultrimestru al acestui an, atunci va fi vorba şi de bonusuri mai reduse. Decisectorul privat nu este în mod cert imun la ce se întâmplă în alte părţi aleeconomiei şi angajaţii noştri au simţit asta", a afirmat Bruynseels într-oconferinţă de presă.

Ela menţionat că numărul angajaţilor BCR s-a redus cu circa 600 de persoane, iarponderea cheltuielilor cu personalul a scăzut la 49,7%.

Totodată,şeful BCR a menţionat că bonusul său depinde în totalitate de Andreas Treichl,preşedintele executiv al grupului Erste, acţionarul majoritar al BCR.

Pede altă parte, Bruynseels a menţionat că profitul redus obţinut în trimestrulal treilea arată schimbările semnificative prin care a trecut economia Românieiîn ultimii trei ani.

Profitulnet consolidat după impozitare şi plata intereselor minoritare al grupului BCRa scăzut în trimestrul al treilea de 15 ori faţă de perioada similară din 2009,la 6 milioane de lei (1,4 milioane de euro), iar câştigul din primele nouă lunis-a situat la 494,5 milioane de lei (117,7 milioane de euro). În primulsemestru al acestui an, grupul a realizat un profit net de 488,5 milioane delei.

Profitulnet consolidat după impozitare şi plata intereselor minoritare a scăzut înprimele nouă luni din acest an cu 29,3% faţă de perioada similară din 2009, înprincipal din cauza cheltuielilor mai mari cu provizioanele, reduceriiveniturilor din comisioane şi diminuării rezultatului net din tranzacţionare,potrivit BCR.

ŞefulBCR a spus, vineri, că banca a obţinut un profit foarte mic şi potrivitstandardelor locale de contabilitate, RAS.

Ela precizat că BCR se concentrează pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor,majorarea eficienţei, un management al riscului proactiv, pe extindereavânzării încrucişate de produse şi cooperării cu subsidiarele, pe sprijinireadezvoltării IMM-urilor, dar şi pe programul "Prima Casă".

"Economiaa început deja să dea semne de revenire şi efectele pozitive ale echilibruluibugetar determinat de măsurile de austeritate şi de ajustare fiscală sunt dejavizibile. Economia va începe să-şi revină în următoarele şase luni. Credem căodată ce măsurile de ajustare vor fi încheiate, atunci creşterea economică vaîncepe să se accelereze", a mai spus Bruynseels.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz