2020-02-16 21:54

Botiş:Un număr de 35.000 dosare ale persoanelor încadrate cu handicap sunt suspecte de fraudă

 |  18:09
Botiş:Un număr de 35.000 dosare ale persoanelor încadrate cu handicap sunt suspecte de fraudă

Autorităţileau verificat până în prezent peste140.000 dosare de încadrare în handicap, iar35.000 dintre acestea prezintă suspiciuni de fraudă, toate cazurile suspecteurmând să fie controlate de către comisii de reevaluare din care vor face parteşi medici, a declarat ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Cele140.000 cazuri, dintr-un total de 550.000 dosare ale persoanelor cu handicapgrav şi accentuat, au fost verificate de un inspector social, de un medic şi,în unele cazuri, şi de un reprezentant al prefecturii.

"Neorientăm spre acele cazuri care prezintă suspiciuni şi, pentru a rezolva acestecazuri, am venit cu o modificare în care înfiinţăm comisii de reevaluare aacestor cazuri, mă refer doar la cazurile la care există suspiciuni, comisiicare vor întocmite la nivel central şi vor fi mobile. Aceste comisii se vordeplasa în fiecare judeţ, nicio persoană cu handicap supusă reevaluării nu seva deplasa la Bucureşti, ci se va deplasa doar la centrul de judeţ, undecomisia va face reevaluarea dosarului", a spus ministrul, la finalulşedinţei de luni a Guvernului.

Ela asigurat că vor fi verificate toate cele 550.000 de dosare ale persoanelor cuhandicap grav şi accentuat.

Guvernulprecizează că va fi introdusă acţiunea de suspendare a dreptului la asistenţăsocială sub formă de prestaţii sociale până la încheierea procesului dereevaluare, ca urmare a recomandărilor cuprinse în documentele întocmite înurma unor acţiuni de control, anularea încadrării în grad şi tip de handicappentru persoanele adulte cu handicap, dacă în urma reevaluării nu se menţineîncadrarea în grad de handicap, precum şi sancţiuni în cazurile în carecertificatele de încadrare în grad de handicap au fost acordate nejustificat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine