2020-08-07 22:16

Bruxellesul vrea să modifice pachetele de ţigări

 |  17:45
Bruxellesul vrea să modifice pachetele de ţigări

Comisia Europeană ar urma să prezinte în cursul săptămânii viitoare un proiect de lege asupra tutunului, ce va cuprinde mai ales modificări ale avertismentelor de sănătate prezente pe pachetele de ţigări şi o reglementare mai strictă a aromelor şi ingredientelor, relatează FrancePresse.

”Dacă totul merge bine, directiva Tutun va fi adoptată efectiv miercuri, 19 decembrie,”, a confirmat pentru agenţia franceză de presă Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate Tonio Borg. “Vom propune modificarea pachetelor de ţigări cu avertismente mai vizibile privind sănătatea, printre altele, şi o mai bună reglementare a aromelor şi ingredientelor”, a continuat el. Discuţiile interne din cadrul CE în vederea finalizării textului “sunt pe ultima sută de metri”, a subliniat oficialul. Bruxellesul îşi doreşte să facă ordine în legislaţia privind aromele de ţigări, în contextul în care cea mai recentă lege europeană ce vizează subiectul datează din 2001. Bruxellesul intenţionează mai ales să reducă ingredientele ce intră actualmente în compoziţia ţigărilor, a precizat o sursă europeană.

Din 2001, “piaţa s-a schimbat şi a apărut o serie de noi arme. Anumite substanţe sunt autorizate în unele state şi interzise în altele. CE vrea să facă ordine prin intermediul unui text European”, a explicat aceeaşi sursă. De asemenea, ea l-a costat postul pe precedentul comisar european pentru sănătate, John Dalli, suspectat de Oficiul european de luptă antifraudă (OLAF) că nu a denunţat o tentativă de trafic de influenţă în vederea retragerii interdicţiei tutunului suedez - snus -, tolerat în Suedia, dar interzis în restul UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz