2020-04-05 16:01

Bulgarii se tem de ţâînţarii din România

 |  14:43
Bulgarii se tem de ţâînţarii din România

Deputatul socialist bulgar Rumen Petkov avertizează căţântarii din România ar putea ajunge în Bulgaria, dacă autorităţile române vorlua măsuri pentru contracararea acestora de-a lungul Dunării, informeazăsite-ul agenţiei Focus.

Petkov, fost ministru de Interne, a declarat căaproximativ un milion de leva (500.000 de euro) ar trebui alocaţi pentrucontracararea ţânţarilor în localităţile bulgare situate pe malul Dunării.Deputatul socialist a făcut aceste declaraţii în cursul dezbaterilor dinParlamentul de la Sofia pentru modificarea bugetului pe 2010.

Petkov avertizează că 34 de localităţi situate în apropiereafluviului Dunărea riscă să fie afectate de ţânţari. "Este vorba de peste600.000 de persoane. La prima vedere, pare a fi o problemă locală, dar potapărea boli grave", afirmă Petkov.

Potrivit deputatului bulgar, în pofida crizei economice,autorităţile române sunt pregătite să ia măsurile necesare pentru contracarareaţânţarilor, avertizând că insectele vor veni apoi în Bulgaria.

Guvernul bulgar nu a alocat fonduri pentru combatereaţânţarilor în 2010, din cauza măsurilor de austeritate menite să reducădeficitul bugetar. În acest context, operaţiuni pentru combaterea ţânţarilor învara anului 2010 vor putea fi organizate exclusiv din fondurile fiecăreilocalităţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine