2020-02-23 04:39

Bunuri ale Arhiepiscopiei Tomisului, între care Palatul Arhiepiscopal, puse sub sechestru de Fisc – VEZI FILM

 |  13:20
Bunuri ale Arhiepiscopiei Tomisului, între care Palatul Arhiepiscopal, puse sub sechestru de Fisc – VEZI FILM

Mai multe bunuri ale Arhiepiscopiei Tomisului, printre care PalatulArhiepiscopal, terenuri şi autoturisme, au fost puse sub sechestru de cătreDirecţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa, pentru o datorie cătrestat de peste 4,2 milioane de lei, a anunţat, marţi, DGFP.

Într-uncomunicat de presă al DGFP Constanţa se precizează că la 14 septembrieArhiepiscopia Tomisului înregistrează obligaţii fiscale restante către bugetulgeneral consolidat în valoare de 4.216.119 lei, din care 2.843.521 de leireprezintă debit, iar 1.372.098 de lei - "accesorii".

Conform sursei citate,pentru recuperarea obligaţiilor fiscale restante către bugetul generalconsolidat au fost emise somaţii, conform prevederilor O.G.92/2003 privindCodul de Procedură Fiscală, republicată cu modificările ulterioare, precum şiadrese de înfiinţarea a popririi asupra disponibilităţilor băneşti cătrebăncile: BRD, BCR, Raiffeisen Bank, Bancpost, Banca Românească, UnicreditŢiriac Bank şi Garantibank.

De asemenea, a fost instituit sechestru asupra mai multorbunuri mobile şi imobile, printre care Palatul Arhiepiscopal , a căruisuprafaţă construită este de 810 metri pătraţi, aflat în municipiul Constanţa,jumătate din dreptul de proprietate asupra terenului în suprafaţă totală denouă hectare şi 5.000 de metri pătraţi, situat în extravilanul oraşului Ovidiudin judeţul Constanţa, precum şi asupra unui apartament cu două camere şidependinţe cu o suprafaţă de 46,57 metri traţi, din Constanţa.

Totodată, a fost pus sechestru pe mai multe terenuri şipe 13 autovehicule ale Arhiepiscopiei Tomisului .

La rândul său, Biroul de presăal Arhiepiscopiei a răspuns, tot printr-un comunicat de presă, că totul este oeroare.

"Potrivit HotărâriiGuvernului României nr. 53 din 16 ianuarie 2008, bunurile sacre, respectiv celecare prin sfinţire sau binecuvântare sunt destinate exclusiv şi directcultului, sunt inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile… (alin. 2). Suntasimilate cu bunurile sacre şi beneficiază de acelaşi regim juridic şi: casaparohială, vatra parohială şi mănăstirească, incinta Centrului eparhial, aCentrului patriarhal… (alin. 4). Prin urmare, sediul Arhiepiscopiei Tomisuluinu poate face obiectul unui sechestru. Dacă, totuşi, acest lucru s-a întâmplat,la mijloc nu poate fi decât o eroare", se menţionează în comunicatulArhiepiscopiei Tomisului, fără a se face vreo menţiune cu privire la sechestrulinstituit asupra celorlalte bunuri mobile sau imobile ori la datoriile cătrebugetul de stat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine