2020-07-04 16:13

Bunuri nedeclarate şi contrafăcute, de aproximativ 70.000 de euro, descoperite în portul Constanţa

 |  14:07
Bunuri nedeclarate şi contrafăcute, de aproximativ 70.000 de euro, descoperite în portul Constanţa

Peste10.000 de bunuri nedeclarate şi contrafăcute, cu o valoare de piaţă deaproximativ 70.000 de euro, au fost descoperite, luni, în timpul unui controlfăcut de poliţişti şi vameşi asupra unui container din Portul Constanţa Sud -Agigea.

PotrivitInspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, lucrători ai Serviciului dePoliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori Biroului VamalConstanţa Sud Agigea, au controlat, luni, un container ce sosise în PortulConstanţa Sud - Agigea la data de 12 noiembrie, din China, şi care avea cadestinatar o firmă din Bucureşti.

Înurma controlului, s-a constatat însă că în interior se aflau, în plus faţă de mărfuriledeclarate organelor vamale, 9.880 de farfurii din ceramică, precum şi 716 geci,ce purtau însemnele unor mărci renumite, mărfuri susceptibile a aduce atingereunui drept de proprietate intelectuală. În acest mod s-a creat titularilormărcilor un prejudiciu în valoare de aproximativ 66.700 de euro.

Poliţiştiiau întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilorde folosire de acte nereale la Autoritatea Vamală şi punerea în circulaţie,fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcăînregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază petitularul mărcii înregistrate.

Mărfurileau fost reţinute de către organele vamale, iar cercetările continuă pentrustabilirea exactă a prejudiciului creat, precum şi pentru identificarea tuturorpersoanelor implicate în săvârşirea faptei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz