2020-02-18 00:52

Cabinetul alternativ propus de Antonescu, validat în Delegaţia Permanentă

 |  19:34
Cabinetul alternativ propus de Antonescu, validat în Delegaţia Permanentă

PreşedintelePNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, la finalul Delegaţiei Permanent, căliberalii au validat cu majoritate de voturi propunerea sa de cabinetalternativ, dar şi noul program politic al formaţiunii, "Statulliberal".

Liderul PNLa precizat că guvernul alternativ pe care l-a alcătuit a fost validat,întrunind 90 de voturi favorabile, 38 de voturi "împotrivă" şi şaseabţineri.

El asubliniat că este pentru prima dată când un partid are un astfel de guvernoficial, menţionând că formula pe care a propus-o a generat şi reacţii pozitiveşi reacţii adverse.

Pe de altăparte, Antonescu a precizat că în forul liberal a avut loc o dezbatere decalitate pe subiectele principale ale Delegaţiei Permanente: programul liberalşi cabinetul alternativ, precizând că noul program al PNL, "Statulliberal", a fost votat cu unanimitate de voturi.

"A fosto dezbatere nu doar de durată, ci o dezbatere de calitate, şi nu spun acestlucru formal. Întotdeauna în momentele importante, de confruntare pe temelereale, majore din punct de vedere politic, cu miză mare, PNL a doveditconsistenţă, ţinută şi a dovedit într-o măsură indiscutabilă caracterul săudemocratic. A fost o dezbatere vastă şi destul de dificilă, nu doar în legăturăcu subiectul mai delicat al cabinetului alternativ, dar şi în legătură cuprogramul", a susţinut Antonescu.

El asubliniat că în DP s-a discutat îndelung "structura, dar mai alescomponenţa" cabinetului alternativ.

"Faptulcă acest guvern politic cuprinde, nefiind mai puţin politic, patru tehnocraţi,la Finanţe, Justiţie, Sănătate şi Agricultură, nu a trecut atât de uşor fărăconfruntare şi fără dezbatere în PNL. El e un guvern politic pentru că elcurpinde pe preşedintele PNL, încă patru vicepreşedinţi ai PNL, şapte membridin 11 ai PNL şi mai ales pentru că, în ansamblul său, acest cabinet e asumatde un partid politic şi are un program de guvernare politic, care e alPNL", a apreciat liderul liberal.

El a maispus că liberalii au discutat şi despre "semnificaţia unui asemneagest", despre consecinţele sale, despre o persoană sau alta, precizândînsă că această formulă a fost adoptată de DP.

Antonescu aprecizat că programul "Statul liberal" şi subintitulat "A douamodernizare a României" va face obiectul dezbaterii publice în perioadacare urmează.

"Împreunăcu acest program politic, de azi, PNL are şi un cabinet alternative, un guvernalternativ, o ofertă pe care PNL o face în premieră cetăţenilor României. El apricinuit discuţii intense, contradictorii, care toate au fost pe deplindemocratice şi civilizate. S-au soldat cu un vot. Conform acestui vot, cabinetula fost învestit şi devine în acest moment guvernul oficial alternativ, dinumbră, al PNL", a adăugat liberalul.

În plus,Crin Antonescu a spus că a alcătuit acest cabinet pentru a a răspunde nevoii dealternativă.

"Alternativanoastră există acum, e concretă, oficială şi e clară, într-un program deguvernare şi o echipă de guvernare", a apreciat liberalul, precizând că,prin acest guvern, PNL demonstrează că există oameni care au curaj să-şi asumeguvernarea şi că partidul este deschis.

Votul pentrucabinetul alternativ al lui Antonescu a fost exprimat de cei 134 de liberaliprezenţi la reuniune, prin vot secret, pe buletine.

PreşedintelePNL, Crin Antonescu, a prezentat, joi, guvernul alternativ propus de PNL,format din 11 ministere, printre cei desemnaţi pentru aceste portofoliinumărându-se Teodor Meleşcanu, Andrei Marga, Mariana Câmpeanu, Victor PaulDobre, Mircea Diaconu, Eduard Hellvig. Crin Antonescu a menţionat că îşi asumăconducerea acestei echipe.

Liderulliberal a declarat că ministru al Finanţelor şi Economiei şi viceprim-ministruîn acest cabinet alternativ este Claudiu Doltu, profesor universitar doctor laASE, consilier prezidențial între 1999 şi 2000, consilier al guvernatoruluiBNR. În guvernul PNL, ministru al Educaţiei şi Cercetării şi viceprim-ministrueste Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe - Teodor Meleşcanu, ministrual Apărării Naţionale - generalul în rezervă Corneliu Dobriţoiu, ministru alMuncii, Protecţiei sociale şi Familiei - Mariana Câmpeanu, ministru al Sănătăţii- academician Victor Voicu. De asemenea, potrivit lui Antonescu, ministru alAdministraţiei şi Internelor va fi Victor Paul Dobre, ministru al Justiţiei -Radu Catană, ministru al Infrastructurii Naționale - Eduard Helvig, ministru alAgriculturii şi Dezvoltării rurale - Aurelian Penescu, iar ca ministru alCulturii, Patrimoniului şi Identităţii Naţionale - Mircea Diaconu.

Antonescu amenţionat că, dacă vor primi votul Delegaţiei Permanente, aceştia vor deveniminiştri atunci când PNL va accede la guvernare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine