2020-02-28 12:22

Cadre medicale ce aveau cartele de acces în secţia bebeluşilor de la Giuleşti, sărbătoreau Sf. Maria

 |  23:37
Cadre medicale ce aveau cartele de acces în secţia bebeluşilor de la Giuleşti, sărbătoreau Sf. Maria

Cadrele medicale care aveau cartele de acces în Secţia deTerapie Intensivă prematuri a Maternităţii Giuleşti, luni seara, la momentul încare s-a declanşat incediul, îşi sărbătoreau colegele care se numesc Maria, audeclarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Cadre medicale ce aveau cartele de acces în secţiabebeluşilor de la Giuleşti, sărbătoreau Sf. Maria (Imagine: LiviuAdascalitei/Mediafax Foto)

Uşa încăperii unde se aflau cei 11 micuţi, arşi în incendiu,se deschidea numai cu cartelă.

De altfel, , dar şi neputinţa unor cadremedicale de a intra în secţie şi de a interveni pentru a scoate bebeluşii dinîncăpere.

Surse medicale susţin că asistentele care erau responsabile cusupravegherea micuţilor participau la o masă dată în cinstea Sf. Marii,sărbătoare religioasă care avusese loc cu o zi înainte, respectiv în 15 august.

Potrivit primelor estimări ale specialiştilor, din momentul declanşăriiincendiului, până la intervenţia cadrelor în încăpere, a durat cel puţin 20 deminute, timp în care Secţia a fost lăsată nesupravegheată.

În primele imagini, făcute publice de anchetatori în cazul privindincendiul de la maternitatea Giuleşti, apar părinţi ai copiilor, rude aleacestora, cadre medicale care se aflau pe holul de la etajul doi, în faţaSecţiei Terapie Intensivă prematuri, unele dintre aceste persoane asistândpasiv la ceea ce se întâmplă.

La un moment dat, unii oameni sesizează că din camera respectivă iese fumşi intră în panică. Oameni, printre care şi câteva mame, devin neliniştiţi şise îndreaptă în grabă spre secţia de unde ieşea fum.

Mai multe persoane au încercat să se apropie de salonul Secţiei de TerapieIntensivă, dar s-au întors în momentul în care au ajuns în faţa uşii.Încercările de a deschide uşaau continuat de câteva ori, dar fără rezultat, întrucât nu aveau cartele deacces.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de laParchetul Judecătorierie sectorului 6 Bucureşti, de către Secţia de UrmărirePenală şi Criminalistică (SUPC) a Parchetului de pe lângă Înalta Curte deCasaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem"pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Procurorul şef al SUPC, Marius Iacob, a declarat ulterior că sunt indiciicu privire la încălcarea atribuţiilor de serviciu de către mai multe persoane,nu neapărat doar de personalul medical, fiind vorba de o încălcare a normelorde muncă.

până la finalizarea anchetei, în urmadispoziţiei primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la scurt timp dupăce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţiisanitare.

. Printre bebeluşii răniţi în incendiu sunt două perechi degemeni, iar din cei cinci copii care au decedat, doi sunt băieţi şi trei suntfete.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine