2020-02-28 14:18

Camera Deputaţilor a adoptat Legea ANI şi fără PSD

 |  17:13
Camera Deputaţilor a adoptat Legea ANI şi fără PSD

Legea ANI afost adoptată, luni, de Camera Deputaţilor, cu 204 voturi "pentru", 2voturi "împotrivă" şi două abţineri.

Legea a fostadoptată în absenţa deputaţilor PSD, care părăsiseră sala la momentul votului.

PreşedinteleCamerei, Roberta Anastase, a mulţumit reprezentanţilor puterii şi ai PNL pentruprezenţa în plen şi pentru vot.

DeputatulPSD Marian Săniuţă a declarat, luni, în plenul Camerei, că proiectul Legii ANIeste vechi, incomplet şi neconstituţional, arătând că Agenţia poate fi folosităca element de luptă politică.

"Aşteptamo lege nouă şi nu un proiect vechi-nou neconstituţional. Nu dorim ca aceastăAgenţie de Integritate să fie folosită, în viitor, ca un instrument de luptăpolitică. Atragem atenţia că într-o ţară membră a UE , această Agenţie, înforma proiectului, poate fi folosită ca element de luptă politică", a spusdeputatul PSD, în timpul dezbaterilor generale.

MarianSăniuţă a mai spus că PSD susţine nevoia de transparenţă şi orice măsură decontrol al averilor demnitarilor, dar nu doreşte ca în România să se repete înperioada următoare situaţia "dosarelor instrumentate politic după anul2005".

"PSD avenit să susţină acest subiect, dar nu acest proiect nou-vechi şineconstituţional", a adăugat Săniuţă, care a arătat că proiectul de legeeste incomplet pentru că nu se referă şi la preşedinţii consiliilor judeţene,primari şi viceprimari.

PreşedinteleComisiei juridice, Daniel Buda (PDL), a respins, criticile aduse de PSD laraportul întocmit la legea ANI şi a arătat că Parlamentul are obligaţia de apune această lege în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Buda a spuscă deputaţii PSD nu au depus, în Comisie, niciun amendament la lege, iar votuldat a fost în unanimitate.

PreşedinteleCamerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat, la rândul său, că au fost oserie de "inexactităţi" în discursul deputatului PSD Marian Săniuţă.

În timpuldezbaterilor generale la legea ANI, deputaţii PSD au părăsit sala de plen.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine