2020-02-24 13:55

Canicula şi inundaţiile din România, Rusia şi Europa Centrală au un punct comun

 |  17:12
Canicula şi inundaţiile din România, Rusia şi Europa Centrală au un punct comun

Zonade presiune atmosferică ridicată situată deasupra Rusiei este cauza atât atemperaturilor excesive din această ţară, care au condus la secetă şi incendii,cât şi a inundaţiilor care au afectat, începând din mai, Europa Centrală,inclusiv România, relatează Financial Times în ediţia online.

"Cicloniide la Atlantic (care aduc nori peste toatăEuropa) au fost blocaţi de zona de înaltă de presiune atmosferică de deasupra(teritoriului) Rusiei. Este ca şi cum s-ar lovi de un zid, oprindu-se şideplasându-se circular în zona în care ajung", a declarat Andras Reis,purtătorul de cuvânt al Serviciului ungar de Meteorologie.

Rezultatulacestui fenomen au fost precipitaţii puternice, în special în iunie, care auprodus importante inundaţii în Ungaria, dar şi în ţări vecine, ca Slovacia sauRomânia. Autorităţile ungare au înregistrat peste 300 de locuinţe distruse, înzona nord-estică a ţării, estimând valoarea pagubelor la suma de aproximativ200 miliarde de forinţi (aproximativ 942 de milioane de dolari).

Înnord-estul Ungariei se află şi regiunea viticolă Tokaj, unde fermieriiaşteaptă, în următoarele două luni, o vreme mai puţin umedă, după ploile şigrindina de peste vară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine