2020-07-07 13:27

“Cartel Alfa”: Guvernul trage de timp pentru a nu dezbate Legea salarizării

 |  15:48
“Cartel Alfa”: Guvernul trage de timp pentru a nu dezbate Legea salarizării

ConfederaţiaNaţională Sindicală "Cartel Alfa" acuză Guvernul că trage de timppentru a nu exista o dezbatere reală cu partenerii sociali privind Legeasalarizării unitare, după ce reprezentaţii Executivului au amânat joi, pentru adoua oară, întâlnirea pe acest subiect.

În opiniareprezentanţilor Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) "CartelAlfa", deşi la nivel declarativ reprezentanţii Guvernului susţin că Legeasalarizării unitare a sectorului bugetar reprezintă o prioritate, în realitatetrag de timp pentru a nu exista o dezbatere reală cu partenerii sociali.

"Dupăcum ştiţi, astăzi (joi, n.r.) trebuia să aibă loc, la ora 13.00, o întâlnire peacest subiect, dar ea a fost amânată a doua oară, după cum ne-a informatMinisterul Muncii, deoarece Ministerul de Finanţe n-ar putea participa din nuse ştie ce motive. Reprezentanţii celor două ministere nici nu s-au mai obositsă anunţe data şi locul reluării negocierilor. În mod evident se merge peaplicarea unei politici de genul «pumnului în gură»: dacă nu acceptaţipropunerile noastre, asta este!", susţin reprezentanţii "CartelAlfa" într-un comunicat de presă.

În opiniasindicaliştilor, guvernanţii se bazează şi pe absenţa unor reacţii violente dinpartea lucrătorilor din sectorul bugetar cu ocazia reducerilor de salariiefectuate deja.

"Adevăruleste evident: Guvernul încearcă pur şi simplu să nu dezbată faptul că douătreimi din salariaţi cheltuie 50 la sută din fondurile bugetare, iar restul, otreime din salariaţi, cheltuie cealaltă jumătate (care însă nu esteidentificată)", se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz