2020-02-18 00:02

Cartel Alfa: Nu-l susţinem pe Liviu Luca pentru că problema lui are legătură cu Vîntu

 |  11:27
Cartel Alfa: Nu-l susţinem pe Liviu Luca pentru că problema lui are legătură cu Vîntu

VicepreşedinteleCartel Alfa, Ioan Homoş, a declarat miercuri că organizaţia pe care oreprezintă nu l-a susţinut pe Liviu Luca, la solicitarea CNSRL Frăţia, deoareceacesta nu a avut o problemă cu Direcţia Naţională Anticorupţie în calitatea delider sindical, ci are legătură cu Sorin Ovidiu Vântu.

"L-amfi susţinut pe Liviu Luca dacă ar fi avut o problemă cu DNA, pentru că astfelne simţeam ameninţaţi. Însă ceea ce i s-a întâmplat este legat de Sorin OvidiuVântu. Liviu Luca a făcut chiar o afirmaţie periculoasă spunând că SO Vântu eprietenul lui", a spus Ioan Homoş.

Potrivit lideruluisindical al Cartelului Alfa, dacă organizaţia dindicală l-ar fi sprijinit peLuca, implicit l-ar fi sprijinit pe Vîntu.

"Noi nu avemnimic în comun cu Vîntu, n-am fost implicaţi în nicio afaceri cu el, nu amfăcut parte din Consiliul de administraţie al televiziunii Realitatea, iarAchile Duţu nu a reprezentat Cartel Alfa în CA al Realitatea, ci doar federaţiape care o conducea (Federaţia Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie)", amai spus Homoş.

Liviu Luca a fostaudiat, în 9 septembrie, în calitate de martor de procurorii ParchetuluiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în caare au fost arestaţi dejaoamenii de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, precum şi aghiotantullui Vîntu, Alexandru Stoian.

Tot joi, în locuinţalui Luca din judeţul Prahova a avut loc o percheziţie, în urma căruia s-auridicat mai multe înscrisuri şi un laptop, potrivit avocatului liderului desindicat.

Numele lui Liviu Lucaîn cadrul anchetei privind fuga lui Nicolae Popa - condamnat în lipsă la 15 anide detenţie pentru păgubirea a 300.000 de investitori la FNI - este legat de untransfer bancar, cont pentru care era împuternicit să opereze sindicalistul.

"Potrivitdocumentelor financiar bancare referitoare la transferurile bancare realizatede către societatea comercială cu sediul în Nicosia a rezultat că la data de 2.11.2009 afost realizată o dispoziţie de plată pentru 50.190 de euro, reprezentând sumabrută ce a fost transmisă în Indonezia condamnatului Nicolae Popa. Anterioracestui transfer, la data de 2.10.2009, într-un cont a fost virată suma de3.000.000 de euro, în condiţiile în care la acea dată soldul contului era denumai 1.230 de euro. Suma de 3.000.000 de euro a provenit dintr-un transferbancar realizat de societatea comercială, cu sediul în Nicosia. Persoana împuternicită să operezeasupra contului societăţii comerciale este martorul Liviu Luca, un apropiat alinculpatului Vîntu Sorin Ovidiu", notează procurorii în cererea dearestare preventivă a lui Vîntu.

, de cătreTribunalul Bucureşti, pentru favorizarea infractorului, infracţiune în legăturăcu obstrucţionarea justiţiei, recursul lor urmând a se judeca miercuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine