2020-02-24 14:02

Casa de Pensii: De miercuri s-a deschis cont special pentru plata contribuţiilor DDA la Trezorerie

 |  20:19
Casa de Pensii: De miercuri s-a deschis cont special pentru plata contribuţiilor DDA la Trezorerie

Autorităţileau deschis de miercuri conturi distincte pentru plata direct la Trezorerie acontribuţiilor la veniturile din activităţi independente, iar conturile suntafişate la sediile instituţiilor la care se depun declaraţiile de impunere, adeclarat preşedintele Casei de Pensii, Doina Pârcălabu.

"Înceea ce priveşte conturile nu este problema beneficiarului. Conturile suntinformaţiile care sunt adresate specialiştilor, trebuie să ştie instituţia careadministrează care este contul în care vor fi gestionate acele sume pe care leplătiţi acolo. Sunt adresate dumneavoastră în situaţia în care doriţi săplătiţi direct la Trezorerie şi să nu mai accesaţi instituţiile abilitate înacest sens. Ieri (marţi - n.r.)au fost anumite conturi, de astăzi (miercuri -n.r.) s-a deschis un cont distinct pentru plata acestor contribuţii. Suntvalabile conturile afişate de instituţiile publice", a declarat, miercuri,Pârcălabu.

PreşedinteleCasei Naţionale de Pensii, Doina Pârcalabu, a făcut aceste precizări în urmaîntrevederii premierului Emil Boc cu reprezentanţii Alianţei Naţionale aUniunilor de Creatori (ANUC), la care au mai fost prezenţi vicepremierul MarkoBela şi miniştrii Culturii şi Finanţelor, Kelemen Hunor şi, respectiv,Sebastian Vlădescu.

Ea adeclarat anterior că persoanele care obţin venituri din activităţiindependente, inclusiv drepturi de autor, au obligaţia de a depune câte odeclaraţie o singură dată la Casa de Pensii, Agenţia pentru Şomaj şi Casa deAsigurări de Sănătate, urmând să depună alte declaraţii dacă veniturile scadsub 5 salarii medii brute.

"Poblemelepe care le-am identificat în aceste zile au fost legate de faptul că acestepersoane sunt plimbate de la un ghişeu la altul. Trebuie spus că în toateinstituţiile, nu numai în România, declararea se face într-un loc, iar plata seface într-un alt loc, este principiul separării operaţiunilor. În mod normal,în momentul în care se depune, şi declaraţia se depune o singură dată, la celetrei instituţii, pentru a fi luată acea persoană în evidenţă şi introdusă înbazele de date care sunt gestionate la fiecare dintre cele trei instituţii, şivor plăti în luna următoare. Dacă fac obiectul plăţii lunare, vor fiidentificate mult mai uşor pe baza codului numeric personal şi vor avea numaiobligaţia de plată", a spus Pârcălabu.

Ea a adăugatcă, după ce contribuabilii declară veniturile din activităţi independente, einu vor fi obligaţi să completeze alte declaraţii decât dacă veniturile lor scadsub plafonul celor cinci salarii medii brute pe economie.

"Suntobligaţi să facă corecturile necesare în momentul în care veniturile pe carele-au declarat iniţial în declaraţia iniţial depusă suportă modificări. Nu vorface obiectul notificării în situaţia în care acele venituri nu scad subplafonul dat de nivelul celor cinci salarii medii brute pe economie", aexplicat Pârcălabu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine