2019-12-05 16:28

Câteva mii de sindicalişti au ajuns în Piaţa Victoriei

 |  09:56
Câteva mii de sindicalişti au ajuns în Piaţa Victoriei

Câteva mii de sindicalişti au ajuns, miercuri dimineaţă, înPiaţa Victoriei, iar maimulte coloanele de manifestanţi vin spre sediul Guvernului pe străzileadiacente

Protestatarii din Piaţa Victoriei aubannere şi veste cu însemnele confederaţiilor şi sindicatelor din care facparte. Aceştia fluieră şi huiduie, iar din când în când strigă "Ieşiafară, javră ordinară".

Pe străzile care duc spre sediul Guvernului sunt maimulte coloane de manifestanţi, care merg pe primele benzi ale drumurilor.

Reprezentanţiiconfederaţiilor îşi strigă membrii să se adune în anumite zone dinPiaţa Victoriei.

În faţasediului Guvernului a fost amplasată o tribună de la care vor vorbi lideriisindicali, în timpul mitingul de protest.

În PiaţaVictoriei a venit şi secretarul de stat Valentin Fătuloiu, şeful Deparamentuluide Ordine şi Siguranţă Publică, pentru a supraveghea măsurile luate de forţelede ordine.

Protestul din Capitală începe laora 10.00, în faţa Guvernului. Confederaţiile sindicale spuncă aduc în Capitală peste 100.000 de oameni care vor cere demisia întreguluiGuvern, acest miting, al doilea ca amploare de după 1991, desfăşurându-se înaceeaşi zicu votul moţiunii de cenzură.

Timp de o oră sindicaliştii vorprotesta în faţa Guvernului, iar în jurul orei 11.00 vor pleca în marş sprePalatul Parlamentului, pe traseul Bulevardul Magheru - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei,unde vor aştepta rezultatul votului la moţiunea de cenzură.

De asemenea, începând de la ora 8.00, câte un grup de sindicaliştieste la fiecare poartă a Parlamentului, în număr nu foarte mare,pentru a nu bloca intrarea în clădire.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Miltiaru, la acţiunilede protest au fost mobilizaţi 2.400 de jandarmi, din care 200 de la GrupareaMobilă de la Ploieşti.

De asemenea, 500 de poliţişti rutieri sunt în stradă pentrufluidizarea traficului, iar 2.000 de poliţişti de la ordine publică au fostmobilizaţi în tot oraşul, inclusiv pe traseul de marş, pentru a asiguraliniştea publică.

Forţele deordine ale Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost atenţionate,printr-un ordin semnat de ministrul Traian Igaş, că în timpul mitingului şimarşului de miercuri se instituie gradul I în măsurile de ordine şi siguranţăpublică, fiind necesară vigilenţă sporită.

implică "asigurarea condiţiilor strictnecesare pentru sporirea vigilenţei şi eficienţei în executarea misiunilorpermanente", îndeplinirea misiunilor temporare, determinate de evoluţiaevenimentelor, în timp cât mai scurt, fiind prevăzute totodată "asigurareacontinuităţii conducerii unităţilor implicate în afara orelor de program înunitate, întărirea serviciului de zi, precum şi asigurarea permanenţei la domiciliua cel puţin o treime din efectivul fiecărei unităţi".

PrimăriaCapitalei şi Jandarmeria recomandă bucureştenilor ca miercuri să folosească maiales transportul în comun de suprafaţă şi subteran şi să evite zonele în careau loc mitingul şi marşul.

Pentruprotestul sindicaliştilor, unele străzi au fost închise, pe altele a fostrestricţionată circulaţia, iar parcarea maşinilor în zona de protest a fostinterzisă de marţi seară. De asemenea, autobuzele care au traseu prin centrulCapitalei vor ocoli zona de protest.

Pentru ziuade miercuri se anunţă ploi cu averse în Capitală şi o temperatură maximă de 8grade Celsius, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Moţiunea decenzură iniţiată de opoziţie va fi dezbătută şi votată miercuri, cu începere dela ora 11.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray