2020-07-03 17:00

Câteva zeci de persoane protestează în faţa Catedralei Sf. Iosif faţă de ridicarea Cathedral Plaza

 |  14:52
Câteva zeci de persoane protestează în faţa Catedralei Sf. Iosif faţă de ridicarea Cathedral Plaza

Aproximativ70 de persoane s-au adunat, marţi, în faţa Catedralei Sfântul Iosif dinCapitală pentru a protesta faţă de continuarea lucrărilor la clădirea CathedralPlaza, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei,Marius Militaru.

Protestatariis-au adunat în faţa Catedralei Sfântul Iosif în jurul orei 11.30, cerândoprirea lucrărilor la Cathedral Plaza.

MariusMilitaru a precizat că acţiunea de protest nu a fost autorizată, iar în zonăeste un echipaj de jandarmi, pentru a monitoriza situaţia.

ReprezentanţiiArhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti anunţau, în urmă cu o zi, că în toatebisericile catolice din Capitală vor fi trase clopotele simultan, începând deluni, de la ora 10.00, în semn de protest faţă de nerespectarea legii de cătreinvestitorii străini de la Millennium Building, care nu au întrerupt lucrărilela Cathedral Plaza.

Aceştiaspuneau că deşi lucrările de construcţie la Cathedral Plaza au fost declarateilegale în 3 noiembrie, investitorii de la Millennium Building Development nuau întrerupt lucrările.

Curteade Apel Suceava a admis, în 3 noiembrie, revizuirea cauzei în dosarul CathedralPlaza. Instanţa din Suceava a admis acţiunea în sensul de "admitere acererii de intervenţie, a cererii de revizuire, determinând rejudecareaacţiunii formulate de Arhiepiscopia Romano-Catolica şi admiterea acesteia",astfel că, în urma hotărârii, rămâne valabilă decizia Tribunalului Dâmboviţa,care a confirmat nelegalitatea ridicării construcţiei din Bucureşti.

ReprezentanţiiMillennium Building Development au anunţat, ulterior, contestarea sentinţeiCurţii de Apel Suceava privind revizuirea cazului Cathedral Plaza şi intenţiade a recupera în instanţă daunele de peste 22 de milioane de euro.

MillenniumBuilding Development a calificat decizia Curţii de Apel Suceava privindrevizuirea cazului Cathedral Plaza drept tardivă şi fără efecte directe asupraproiectului imobiliar, cladirea fiind deja finalizată la această dată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz