2019-10-15 19:30

Cauza accidentului de la Smolensk: Lipsa comunicării între piloţi şi turnul de control

 |  15:19

O deficienţăde comunicare între piloţii avionului prezidenţial prăbuşit la Smolensk şiturnul de control ar fi provocat accidentul în urma căruia toţi cei 96 depasageri, inclusiv preşedintele Lech Kaczynski, şi-au pierdut viaţa, susţine unmaior rus, citat de Radio Polonia în pagina online.

"Nu amnicio idee ce făceau controlorii de trafic aerian în momentul accidentului. Darsunt sigur că pilotul a fost lăsat singur în luarea deciziei de a ateriza. Esteca şi cum turnul de control aerian ar fi spus: «puteţi ateriza dacă vreţi, dardacă nu vreţi, nu aterizaţi»", a afirmat maiorul din Smolensk, AleksandrKoroncik, care conduce o anchetă privind catastrofa aeriană.

Dacă piloţiiavionului prezidenţial TU-154 ar fi cunoscut altitudinea la care urmau săaterizeze, aparatul de zbor nu s-ar fi prăbuşit, susţine maiorul rus, el însuşifost pilot.

"Problemaeste că nimeni nu i-a spus pilotului că avionul se află la un kilometru depistă. Informaţia despre altitudine ar fi trebuit furnizată de un sistem denavigaţie, de copilot şi, mai presus de toate, de centrul de controlaerian", a subliniat Koroncik.

Militarulrus este de părere că accidentul ar fi putut fi evitat, dacă pilotul ar fi avutmai multe informaţii.

"Pilotulavea nevoie doar de un indiciu - acela că avionul se află la un kilometrudistanţă de pista de aterizare. Dacă cineva i-ar fi spus acest lucru, aparatulTu-154 nu s-ar fi prăbuşit", consideră Koroncik.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray