2020-02-24 08:27

Cel puţin 12.000 de persoane evacuate în urma erupţiei vulcanului Sinabung din Sumatra

 |  10:03
Cel puţin 12.000 de persoane evacuate în urma erupţiei vulcanului Sinabung din Sumatra

Cel puţin 12.000 de persoane au fost evacuate duminică înSumatra, în urma intrării în erupţie avulcanului Sinabung, care aruncă cenuşă şi fum până la o altitudine de 1.500 demetri, a anunţat Centrul indonezian de alertă pentru catastrofe vulcanice.

"Asistăm la o situaţie periculoasă şi am ridicatalerta la nivelul maxim, de alertă roşie", a declarat Surono, directorulCentrului de alertă.

"Fumul şi cenuşa sunt proiectate până la 1.500 de metri deasupracraterului", a spus el.

Agenţia de presă Antara News a anunţat că peste 12.000 de persoane care locuiesc în apropierea vulcanului au fostevacuate.

Vulcanul Sinabung, situat în nordul insulei Sumatra,nu a mai erupt de peste 400 de ani,însă începând de vineri au fost observate semne premergătoare unei erupţii."Echipa noastră colaborează cu responsabilii locali pentru a supravegheasituaţia", a afirmat Surono.

Mii de locuitori din patru sate aflate la poalele vulcanului au fostevacuaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru gestionareacatastrofelor, Priyadi Kardono, care a precizat că nu au fost înregistratevictime. "Mulţi dintre oameni şi-au părăsit locuinţele chiar înaintea evacuării",a adăugat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine