2020-04-03 20:44

Cezar Preda: Boc trebuia să-l dea afară imediat pe Vlădescu, dar nu este în stare, îi e frică

 |  15:50
Cezar Preda: Boc trebuia să-l dea afară imediat pe Vlădescu, dar nu este în stare, îi e frică

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, laRFI România, că este foarte îngrijorat pentru că primul-ministru nu îşi poate"stăpâni" Cabinetul, el susţinând că Emil Boc trebuia "să-l deaafară imediat" pe ministrul Finanţelor, dar "nu este în stare să facăacest lucru".

"Sincer, sunt foarte îngrijorat. Dacă până acum, înmediile politice şi economice româneşti se vehicula faptul că prim-ministrul cugreu îşi poate stăpâni Cabinetul, iată, acum, în ultima perioadă şi noi, dininteriorul Partidului Democrat, vedem foarte clar acest lucru. Pentru mine, celpuţin, nu este nicio surpriză ce-a făcut ministrul Finanţelor. El face acestlucru când doreşte, cum doreşte, spune ce vrea. Prim-ministrul nu poate decâtsă fie reactiv la ceea ce spun domnul Vlădescu şi domnul Şeitan, dacă maiţineţi minte", a declarat vicepreşedintele PDL.

Cezar Preda a mai spus că îi pare rău pentruprim-ministru că "a ajuns de nu-l mai ascultă absolut nimeni".

"Nu e bine să vedem în ultima lună că s-au luatdecizii care nu sunt agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul deFinanţe, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, în ansamblu. Ce să-nţeleagăcetăţenii României, decât că e un haos ? E vina primului-ministru.Primul-ministru trebuia să-l dea afară imediat pentru aceste chestiuni, dar nuare puterea, nu e în stare să facă acest lucru, îi e frică nu ştiu de cine.Nu-mi dau seama cum îşi permite un ministru să saboteze un Cabinet întreg şisă-l ducă în ridicol până la urmă pe prim-ministru, de fiecare dată când acestaîncearcă să se preocupe de ceea ce are nevoie ţara acum: să scăpăm deinundaţii, să trecem peste criză", a adăugat Cezar Preda.

Vicepreşedintele PDL a mai declarat: "Noi asistăm,ca şi dumneavoastră, la o chestiune incredibilă: un Cabinet în careprimul-ministru află ultimul de ce spune câte un ministru! Şi totuşi, nudoreşte să ia măsuri!".

Pe de altă parte, Cezar Preda a spus că nu crede căremanierea Guvernului se va face în toamnă.

"Cum poate cineva să creadă că ei vor face reformainternă a administraţiei centrale, când n-au făcut-o până acum? De ce n-aufăcut-o de un an şi jumătate? Bun, de ce n-au făcut-o de şase luni? De ce arface-o acum? Câte agenţii şi autorităţi s-au redus până acum? Nici una! De-abiade acum se gândesc. De-abia de acum se iau decizii. Da, dar tăierea salariilors-a făcut de la 1 iulie! Şi noi de-abia acum ne gândim ce vom face în interiorulCabinetului şi-n interiorul administraţiei centrale? Nu e corect şi nu e deînţeles! Foarte mulţi lideri ai Partidului Democrat Liberal nu agreeazăasemenea chestiuni, pentru că această acţiune nu este credibilă pentru niciuncetăţean al României", a declarat liderul democrat-liberal.

România ar trebui să treacă de la 1 ianuarie 2011, dupăşase ani de cotă unică, la un sistem de impozitare progresivă a veniturilor,inclusiv a tutoror pensiilor, concomitent cu scăderea TVA, susţine ministrulFinanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

După ce a administrat regimul de cotă unică şi înprecedentul mandat de ministru, în guvernul liberal Tăriceanu, Vlădescu afirmăacum că trebuie considerată încheiată epoca sistemului de cotă unică, având învedere noua conjunctură economică şi nevoile de dezvoltare ale României, scrieZiarul Financiar în ediţia de marţi.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că ministrulFinanţelor nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice şi aimpozitării progresive, care nu a fost analizată şi aprobată în Guvern, şi ainterzis miniştrilor să mai introducă în discuţia publică subiecte care nu auavizul Executivului.

El a ţinut să se refere la acest subiect înainteareuniunii comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbţieifondurilor comunitare, arătând că regretă că ministrul Finanţelor nu esteprezent la această şedinţă, ci a trebuit să plece la Bruxelles, dar că doreştesă transmită un mesaj celorlalţi miniştri aflaţi la şedinţă.

La reuniune au fost prezenţi miniştrii Blaga, Şeitan,Videanu, Borbely, Berceanu, Udrea, Sandu, Funeriu şi Kelemen.

"Vreau să spun foarte clar şi răspicat pentru toţiminiştrii: vă interzic în mod expres să introduceţi în dezbatere publică temeşi proiecte care nu au fost discutate şi aprobat în Guvern. Din acest punct devedere, vreau să fiu foarte clar - ministrul Finanţelor nu a avut şi nu areniciun fel de mandat pentru a dezbate public tema cotei unice sau a impuneriiimpozitării progresive. Vă solicit tututor să rămâneţi în acest mesaj clar alGuvernului: nimeni nu discută înainte ca în Guvern să avem o analiză, odecizie", a spus Boc miniştrilor.

Premierul a mai arătat că actualul Cabinet şi-a pus"mandatul pe masă" apărând cota unică de impozitare şi că membriiGuvernului trebuie să transmită opiniei publice mesaje unitare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine