2020-05-31 18:27

Cinematograful Favorit din Bucureşti va deveni, în scurt timp, un mall cultural

 |  18:03
Cinematograful Favorit din Bucureşti va deveni, în scurt timp, un mall cultural

CinematografulFavorit din Bucureşti va deveni un mall cultural, cu mediatecă, sală despectacole şi sală de film, "în cel mai scurt timp", a declaratprimarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, la un eveniment organizat joi, la careau participat Nicolae Manolescu, Alexandru Arşinel şi George Mihăiţă.

Laevenimentul de joi - care a marcat preluarea oficială a cinematografului decătre Primăria Sectorului 6 - a fost prezentată şi o propunere pentrureabilitarea clădirii, sub formă de machetă, realizată de Dan Şerban,prorectorul Facultăţii de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti.

PrimăriaSectorului 6 a preluat administrarea Cinematografului Favorit de la RegiaAutonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor "România Film"(RADEF), în urma unui contract de comodat (nr. 39/01.03.2010) încheiat de celedouă părţi în baza Legii 303/2008.

Astfel,într-un an, vor fi realizate proiecte pentru respectivul mall cultural - carese va întinde pe 1.800 de metri pătraţi - şi va avea loc o licitaţie, pentruînceperea lucrărilor, a precizat Cristian Poteraş. "Acesta este un spaţiuredat culturii", a spus Poteraş.

SenatorulRadu F. Alexandru, prezent, de asemenea, la eveniment, a spus că demersul luiPoteraş de a prelua cinematograful a început în 2008. Senatorul PDL a calificatproiectul noului mall cultural drept "o bijuterie". Totodată, el amenţionat că, în momentul în care sediul va fi definitivat, vor fi organizatediferite evenimente - spectacole de teatru, proiecţii de filme şi cenacluriliterare, cu ajutorul unor teatre din Capitală sau al Uniunii Scriitorilor dinRomânia. Totodată, aici va fi mutat şi sediul Centrului Cultural EuropeanSector 6.

Printrecei prezenţi la evenimentul de joi s-au mai numărat directorul Teatrului deComedie din Bucureşti, George Mihăiţă, directorul Teatrului Bulandra, AlexandruDarie, directorul Teatrului Masca, Mihai Mălaimare, pianistul Dan Grigore,regizorul Gelu Colceag şi actriţa Adela Mărculescu.

"Măbucur că acest cinematograf se transformă într-un centru cultural. Să vezi căacum se deschide ceva cultural este unicat", a declarat George Mihăiţă.Acesta a spus că primarul Cristian Poteraş a fost la toate spectacoleleTeatrului de Comedie. "Asta arată că are o sensibilitate faţă decultură", a spus el.

CinematografulFavorit este, în prezent, un spaţiu dezafectat. În trecut, salacinematografului era una dintre cele mai mari din Bucureşti, cu 944 de locuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine