2019-08-18 16:54

Circulaţie dificilă pe DN 1A Ploieşti-Braşov din cauza zăpezii. TIR-urile au acces pe Valea Prahovei

 |  17:27

Circulaţia rutieră pe DN1 A Ploieşti- Braşov, drum destinat în special maşinilor de mare tonaj, se desfăşoară cudificultate, sâmbătă, din cauza ninsorii abundente, în aceste condiţii Poliţialuând decizia să permită accesul TIR-urilor pe DN 1, pe Valea Prahovei.

În mod normal, maşinile de tonaj greu au acces pe DN 1A,pe Valea Prahovei, doar pe timp de noapte, în cursul săptămânii, însă nu şi petimpul zilei şi în week-end, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătotorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, RaduDan, circulaţia pe drumul naţional 1 A, care face legătura între Ploieşti şiBraşov, pe ruta Vălenii de Munte - Cheia - Săcele, se desfăşoară cudificultate, sâmbătă, în apropierea graniţei între judeţele Prahova şi Braşov,în zona localităţilor prahovene Cheia şi Măneciu, din cauza ninsorii abundente.

În aceste condiţii, Poliţia a decis să permită accesul TIR-urilor pe drumulnaţional 1, pe Valea Prahovei, decizia fiind luată pentru a permite intervenţiautilajelor de deszăpezire şi pentru a evita blocarea DN 1 A.

Reprezentantul Poliţiei Prahova a precizat că au acces pe DN 1 TIR-urileechipate cu lanţuri.

DN 1 A este destinat în special traficului greu , în condiţiile în care TIR-urile nu au voie să intre pe DN1 decât pe timpde noapte, între orele 22.00 şi 6.00, în cursul săptămânii, accesul cestorafiind interzis pe DN 1, pe Valea Prahovei, în timpul zilei şi în week-end.

Potrivit Poliţiei Rutiere Braşov, pe DN 1 A Braşov - Cheia se circulă barăla bară, carosabilul fiind foarte alunecos.

De asemenea, pe ruta Braşov - Poiana Braşov, din cauza ninsorilor desâmbătă dimineaţă, carosabilul a fost acoperit cu mâzgă şi se circulă încondiţii de iarnă, în zonă fiind mobilizate două echipaje de Poliţie Rutierăpentru a dirija circulaţia.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să-şi echipeze maşinile cucauciucuri de iarnă şi lanţuri pentru zona de munte.

Potrivit poliţiştilor rutieri, şi pe ruta Braşov - Predeal traficul este îngreunat dincauza poleiului format pe carosabil şi a lapoviţei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-08-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray