2020-02-25 20:43

Cluj: Peste o sută de persoane s-au adunat la un protest faţă de modul de plată a contribuţiilor pentru drepturi de autor

 |  13:26
Cluj: Peste o sută de persoane s-au adunat la un protest faţă de modul de plată a contribuţiilor pentru drepturi de autor

Peste o sută de persoane, jurnalişti, artişti de la Operăşi actori, s-au adunat, miercuri, în faţa Teatrului Naţional din Cluj-Napoca,pentru a protesta faţă de "modul umilitor" în care trebuie să îşiachite contribuţiile pe drepturile de autor.

Cei prezenţi au afişat un banner pe care scrie "Aţi adus România în infern, în hoţie,minciună, corupţie, ruină, dezastru şi ruşinare", precum şi unbanner negru pe care scrie "Taxxxe de la Băse" şi o ţeapă cu vârfportocaliu.

Preşedintele Asociaţiei Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC), jurnalistulAdrian Popa, a declarat că protestuleste faţă de modul în care Guvernul a decis impozitarea drepturilor de autorşi obligarea jurnaliştilor, artiştilor şi actorilor să se prezinte lunar laghişee pentru a plăti contribuţii la pensii şi şomaj.

"Cerem decenţă şi să nu mai fim umiliţi, purtaţi pe la ghişee înfiecare lună, obligaţi să stăm la cozi pentru a depune declaraţii. Vrem să fimtrataţi cum se cuvine", a spus Popa.

El a precizat că în cadrul protestului va avea loc şi un marş pe străziledin centrul municipiului Cluj-Napoca, de la Teatrul Naţional pe BulevardulEroilor, în Piaţa Unirii şi înapoi pe Bulevardul Eroilor până la Prefectură,unde urmează să fie depus un memoriu.

La protest participă jurnalişti membri ai APPC, artişti ai Operei Naţionalemembri ai Sindicatului Transilvania Art, actori de la SindArta, sindicatul dela Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, scriitori.

Protestul este susţinut şi de deputatul PDL Cluj Mircia Giurgiu.

Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) anunţa, vineri, că vaorganiza un marş de protest faţă de modul în care s-a hotărât impozitareadrepturilor de autor, jurnaliştii fiind astfel obligaţi să se prezinte, lunar,la ghişeele a trei instituţii "ca huliganii la secţie în ziua meciului".

Reprezentanţii APPC arătau că noulsistem de plată a contribuţiei individuale pentru cei care sunt plătiţi pedrepturi de autor a fost anunţat foarte târziu şi a fost "băgat pegât fără să existe o dezbatere efectivă pe seama lui".

"Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) va protesta înstradă faţă de felul în care s-a hotărât impozitarea drepturilor de autor. Nune opunem impozitării, ci dublei impozitări şi faptului că lună de lună trebuiesă ne prezentăm la ghişeu ca huliganii la secţie în ziua meciului. Ba chiar mairău, că avem de mers în trei locuri. Noul sistem a fost anunţat foarte târziuşi ne-a fost băgat pe gât fără să existe o dezbatere efectivă pe seamalui", se arăta într-un comunicat al APPC.

APPC este o asociaţie a presei clujene înfiinţată în anul 2005 şi reuneşteaproape 90 de membri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine