2020-08-07 22:18

CNA sesizează Comisiile de Cultură din Parlament privind renunţarea SRTv la licenţa TVR Cultural

 |  15:02
CNA sesizează Comisiile de Cultură din Parlament privind renunţarea SRTv la licenţa TVR Cultural

CNA a decis, joi, să transmită Comisiilor de Cultură ale Parlamentului o scrisoare prin care să le informeze cu privire la faptul că Societatea Română de Televiziune a decis să renunţe la licenţa TVR Cultural, invocând situaţia financiară critică în care se află televiziunea publică.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, în şedinţa de joi, o adresă primită de la Societatea Română de Televiziune, potrivit căreia TVR renunţă la licenţa de emisie a TVR Cultural, ca urmare a situaţiei financiare critice a televiziunii publice.

În adresa transmisă CNA de către TVR şi semnată de Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al SRTv, se spune că misiunea TVR Cultural va fi preluată pe canalul TVR 2.

"Măsura a fost luată prin Ordin al Preşedintelui-Director General al SRTv, Claudiu Săftoiu, ca parte a procesului de implementare a Programului de redresare economică a SRTv, elaborat în concordanţă cu prevederile OUG nr. 33/ 2012 i aprobat de Consiliul de Administraţie al SRTv prin HCA 110/2012", se spune în adresa TVR, în care se precizează şi faptul că "strategia de programe a SRTv are în vedere acordarea atenţiei necesare emisiunilor culturale, în acord cu misiunea sa publică de a difuza programe educative, pe lângă cele de informare şi divertisment".

"Misiunea TVR Cultural va fi preluată de viitorul canal TVR 2, a cărui grilă va cuprinde, printre altele, publicistică culturală, documentare, spectacole de teatru, operă, concerte şi producţii muzicale prezentate pe genuri, filme de artă, programe educative dedicate copiilor şi tinerilor, producţii ale tinerilor creatori independenţi, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de vârstă", se mai spune în adresa TVR.

De asemenea, în adresă se precizează că, "în contextul situaţiei financiare dezastruoase a Televiziunii Române, Consiliul de Administraţie a fost nevoit să aprobe măsuri prin care nici managementul şi nici telespectatorii nu şi le-au dorit, dar fără de care societatea nu ar fi putut supravieţui. Dacă în cazul TVR Info am găsit o soluţie în beneficiul telespectatorilor şi al societăţii - parteneriatul cu Euronews, fără costuri suplimentare pentru TVR - din păcate, în cazul TVR Cultural nu am găsit soluţii viabile în contextul financiar actual", se mai spune în adresa TVR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz