2020-05-31 21:10

Coldwell Banker: Preţul locuinţelor din Bucureşti rămâne ridicat faţă de aşteptările cererii

 |  14:57
Coldwell Banker: Preţul locuinţelor din Bucureşti rămâne ridicat faţă de aşteptările cererii

Preţullocuinţelor din Bucureşti rămâne încă ridicat faţă de aşteptările cererii,limitând numărul tranzacţiilor imobiliare, potrivit consultanţilor ColdwellBanker Affiliates of România, care menţionează că peste 5.000 de potenţialiclienţi analizează oferta, dar nu cumpără din cauza preţului.

Peste5.000 de potenţiali cumpărători analizează oferta rezidenţială din Bucureşti,principalul obstacol în transformarea cererilor într-un număr similar detranzacţii fiind reprezentat de preţurile solicitate de către proprietari,potrivit Coldwell.

"Noiavem în acest moment câteva mii de cereri pentru achiziţionarea unei locuinţe.Principalul obstacol în încheierea tranzacţiilor este reprezentat de preţuri.Mulţi potenţiali cumpărători găsesc o proprietate interesantă pe care arcumpăra-o dar decid să amâne achiziţia, căutând în continuare o ofertă mai bunădecât precedenta", a declarat, într-un comunicat, Alexandru Pricop, managingpartner al sucursalei Coldwell Banker Banu Manta, una dintre cele nouăsucursale imobiliare din Bucureşti ale companiei.

Dintotalul cererilor de pe piaţa rezidenţială bucureşteană, consultanţii estimeazăcă aproximativ o treime reprezintă o cerere imediată, adică potenţialicumpărători îşi cunosc bugetul disponibil, au asigurată finanţarea şi auidentificat mai multe proprietăţi, cunoscând un procent semnificativ din ofertadisponibilă.

Cealaltăparte a cerererii este formată din "potenţialii cumpărători demâine", care nu simt o presiune imediată pentru a se muta, nu şi-auconturat clar dorinţele în ceea ce priveşte zona sau tipul proprietăţii doriteşi caracteristicile acesteia şi nici nu cunosc cu exactitate bugetul de caredispun.

"Scădereapreţurilor faţă de vârful din 2008 a dus, în ultimele trei luni, la o majorarede 30% a cererii. Creşterea s-a manifestat în special în ceea ce priveştecererea latentă care, în timp, se transformă în cerere imediată. Pentru aceştiadin urmă, procesul de achiziţie durează în medie între şase săptămâni şi douăluni", apreciază Pricop.

Înceea ce priveşte piaţa rezidenţială în luna noiembrie, consultanţii ColdwellBanker afirmă că preţurile au rămas la un nivel similar cu cel din lunaoctombrie, oferta păstrându-se de asemenea în aceiaşi parametri comparativ culuna precedentă.

Înzonele unde s-au înregistrat fluctuaţii, modificările de preţuri din ultimalună nu au fost omogene. Spre exemplu, în zona Mihai Bravu-Bucur Obor au fostcerute preţuri de 37.000 – 42.000 de euro pentru o garsonieră, comparativ cu35.000 – 40.000 în luna octombrie, în timp ce preţurile solicitate pentruapartamentele cu două camere din aceeaşi zonă au scăzut de la 55.000 – 63.000de euro în luna octombrie la 53.000 – 60.000 de euro în această lună.

ColdwellBanker Affiliates of Romania oferă servicii de consultanţă, brokeraj şimanagement al proprietăţilor imobiliare pe toate segmentele pieţei:rezidenţial, birouri, industrial, terenuri şi investiţii. Compania are înprezent treisprezece sucursale – nouă în Bucureşti şi câte una în Arad, Braşov,Câmpulung şi Piatra Neamţ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine