2020-06-05 09:06

Colete-capcană şi explozii la mai multe ambasade din Atena

 |  15:27
Colete-capcană şi explozii la mai multe ambasade din Atena

Poliţia din Grecia a descoperit, marţi la prânz, cincicolete-capcană adresate ambasadelor Elveţiei, Bulgariei, Rusiei, Germaniei şistatului Chile,un dispozitiv explodând fără a provoca victime, anunţă surse din cadrulpoliţiei.

O explozie de slabă intensitate a avut loc marţi în faţaambasadei Elveţiei din centrul Atenei, în timp ce o patrulă de poliţie a fostvizată de focuri de armă la periferia capitalei, a anunţat poliţia elenă.

De asemenea, un pachet suspect a fost neutralizat la Ambasada Bulgariei, ladoar o zi după descoperirea a patru colete-capcană adresate preşedinteluifrancez, Nicolas Sarkozy, şi altor trei ambasade, au anunţat surse din cadrulpoliţiei.

Aceste evenimente intervin într-un context social tensionat în Grecia, cucâteva zile înaintea unor alegeri locale cruciale pentru Guvernul socialistaflat la putere, care a aplicat un program impopular de austritate, pentru adiminua uriaşa datorie a Greciei.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, personalul Ambasadei Elveţiei a aruncat în curte un colet consideratsuspect, care a explodat fără să rănească pe cineva. Un bărbat a fostarestat în apropierea ambasadei, imediat după deflagraţie.

Această serie de incidente intervine după o zi de la arestarea a doi tinerigreci, între care un anarhist căutat pentru extremism, acuzaţi că au încercatsă trimită colete-capcană preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, dar şiAmbasadelor Mexicului, Olandei şi Belgiei.

Unul dintre colete a explodat în sediul unei agenţii de mesagerie, răninduşor un angajat. Suspecţii, care erau înarmaţi, urmează să fie prezentaţi,marţi, la prânz, în faţa unui procuror.

Marţi, în timp ce toate posturile de televiziune efectuau transmisii îndirect despre aceste incidente, pirotehniştiidin cadrul poliţiei au procedat la detonarea controlată a unui pachet semnalatca suspect de personalul de securitate al Parlamentului, a adăugat osursă din cadrul poliţiei.

Anterior, ei au detonat un alt colet suspect, la Ambasadabulgară la Atena, după ce au fost alertaţi în legăturăcu pezenţa acestuia de către personal, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.

La Sofia,Ministerul bulgar al Afacerilor Externe a precizat că alerta a fost lansatădupă ce, cu ajutorul unui detector, în pachet a fost semnalată prezenţametalului.

"Contactat de ambasadă, expeditorul menţionat pe pachet a negat că arfi trimis ceva, ceea ce a condus la suspiciunea că ceva nu era în regulă",a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Vesela Cerneva.

De asemenea, specialiştiipirotehnici greci au detonat în mod controlat un colet-capcană care fusesetrimis la ambasada Rusiei din Atena, după descoperirea a două coletesimilare la sediile altor misiuni diplomatice din capitala Greciei, anunţăsurse din cadrul poliţiei.

Poliţia greacă se confruntă cu un activism extremist, imputat uneinebuloase de extremă-stânga şi anarhiste, care, în ultimii ani, s-a aflat înspatele a zeci de atentate, majoritatea fără gravitate.

În plus, tot marţi, un necunoscut a deschis focul asupra a doi poliţişticare patrulau pe motocicletă, la Palaio Faliro. Însă, în acest caz, poliţia seorienta către o pistă de drept comun.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine