2020-07-02 09:53

Comisia de muncă: Vârsta standard de pensionare - 60 de ani pentru femei, 64 de ani pentru bărbaţi

 |  18:12
Comisia de muncă: Vârsta standard de pensionare - 60 de ani pentru femei, 64 de ani pentru bărbaţi

PSDşi PNL au votat, luni, în Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, lareexaminarea Legii pensiilor, un amendament comun, care prevede că vârstastandard de pensionare este de 60 de ani pentru femei şi 64 de ani pentrubărbaţi.

Deputaţiicoaliţiei părăsiseră anterior şedinţa Comisiei de muncă, reunită pentrureexaminarea Legii pensiilor.

Deputaţiicoaliţiei de guvernare au părăsit şedinţa Comisiei de muncă, reunită pentrureexaminarea, la cererea preşedintelui Traian Băsescu, a Legii pensiilor, eiinvocând faptul că, prin adoptarea propunerii PSD şi PNL de rediscutare a legiiîn ansamblu se încalcă prevederile Constituţiei.

Şedinţaa debutat cu propunerea avansată de viceliderul grupului PSD din Cameră, AuraVasile, care a cerut ca Legea pensiilor să fie discutată în ansamblu şi caamendamentele depuse de PSD să facă parte din Raportul preliminar pe careComisia trebuie să în elaboreze.

PropunereaPSD, în favoarea căreia s-au pronunţat şi deputaţii PNL, nu a fost agreată şide către deputaţii coaliţiei de guvernare, care au invocat textul consituţionalşi decizii ale Curţii Constituţionale în care se specifică faptul căreexaminarea se face doar în ceea ce priveşte propunerile sau obiecţiileridicate de şeful statului, în cazul de faţă referitor doar la diminuareavârstei de pensionare pentru femei de la 65 de ani la 63 de ani.

DeputaţiiPDL au arătat că, dacă se va proceda la discutarea legii în ansamblu, vorpărăsi şedinţa Comisiei, considerând că astfel se încalcă Regulamentul de funcţionareale Camerei Deputaţilor şi Constituţia.

Astfel,în condiţiile în care preşedintele Comisiei, deputatul PNL Victor Paul Dobre, asupus la vot propuenrea PSD - aceasta fiind adoptată cu majoritatea voturilor -deputaţii aparţinând coaliţiei de guvernare au părăsit şedinţa.

DeputaţiiPSD şi PNL, rămaşi în sala de şedinţă, dezbat amendamentele pe care le-au depusla Legea pensiilor, existând amendamente la aprope toate cele 196 de articoleale legii.

Comisiade muncă, potrivit preşedintelui Victor Paul Dobre, a primit termen ca pânămarţi să elaboreze un prim raport asupra reexaminării Legii pensiilor, urmândca acesta să fie remis tuturor deputaţilor, care vor avea la dispoziţie osăptămână pentru a formula şi depune amendamente.

Dobrea mai arătat că, după ce se vor depune amendamente de către deputaţi, Comisiava elabora raportul final, al cărui termen de depunere a fost fixat pentru 23noiembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz