2019-10-14 08:52

Comisia juridică a Senatului: Legea pensiilor poate fi reexaminată sub mai multe aspecte

 |  15:18
Comisia juridică a Senatului: Legea pensiilor poate fi reexaminată sub mai multe aspecte

Comisiajuridică a Senatului a decis, miercuri, că Legea privind sistemul unitar depensii publice va putea fi reexaminată şi sub alte aspecte decât celemenţionate în solicitarea transmisă de către preşedintele Traian Băsescu.

În favoareareexaminării de către Senat şi a altor articole decât cel referitor la vârstade pensionare pentru femei au votat patru dintre membrii comisiei, membri aigrupului PSD şi PNL, iar împotrivă au votat trei membri, aparţinând grupuluiPDL şi celui al UDMR.

PreşedinteleComisiei juridice, senatorul PSD Toni Greblă, a menţionat că decizia demiercuri a comisiei privind cererea de reexaminare reprezintă un punct devedere.

BiroulPermanent al Senatului a decis, săptămâna trecută, să ceară Comisiei juridicesă se pronunţe dacă Senatul poate reexamina şi alte articole ale Legiipensiilor decât cel faţă de care a formulat obiecţii şeful statului.

PreşedinteleBăsescu a cerut, recent, reexaminarea legii având obiecţii faţă de un singurarticol al acesteia, respectiv prevederea referitoare la vârsta standard depensionare pentru femei, şeful statului cerând stabilirea acesteia la 63 deani, nu la 65 de ani.

PreşedinteleTraian Băsescu i-a trimis, vineri, o scrisoare preşedintelui Senatului, MirceaGeoană, în care solicita adoptarea cât mai rapidă a Legii privind sistemulunitar de pensii publice.

PreşedinteleSenatului, Mircea Geoană, i-a răspuns în scris preşedintelui Traian Băsescu,precizând că un act normativ de o asemenea importanţă trebuie să beneficieze detoată atenţia Parlamentului.

Toţi membriiBiroului permanent al Senatului au fost de acord, marţi, cu menţinereacalendarului de dezbatere în această Cameră a cererii de reexaminare a Legiiprivind sistemul unitar de pensii publice, a declarat chestorul Ioan Chelaru(PSD), după şedinţa conducerii Senatului.

"Princonsens, astăzi, toţi membrii Biroului permanent au fost de acord cu programulcare a fost propus la o şedinţă anterioară, în sensul că raportul Comisieipentru muncă, împreună cu toate avizele, să fie făcut până în data de 26octombrie, iar dezbaterea pe cererea de reexaminare a domnului preşedinteTraian Băsescu pe Legea pensiilor, în data de 2 sau 3 noiembrie", asusţinut senatorul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray