2020-01-18 22:53

Compania Google, anchetată pentru colectarea abuzivă de date prin sistemul Street View

 |  14:41
Compania Google, anchetată pentru colectarea abuzivă de date prin sistemul Street View

Autoritateaamericană pentru Telecomunicaţii (FCC) a anunţat iniţierea unei ancheteîmpotriva Google, după ce compania a recunoscut că a colectat date private prinsistemul Street View.

"Lunatrecută, Google a dezvăluit că maşinile Street View au colectat parole,emailuri şi alte informaţii personale", a explicat purtătorul de cuvânt alFCC (Federal Communications Commission), Michele Ellison.

"Pebaza acestor dezvăluiri, putem confirma că anchetăm dacă este vorba de oîncălcare a legislaţiei", adaugă Ellison.

FCCfusese sesizată în mai de organizaţia Electronic Privacy Information Center,care dorea să ştie dacă Google încălcase legislaţia federală privindinterceptările.

Lunatrecută, Comisia pentru Comerţ exprima mulţumirea pentru angajamentele luate deGoogle în scopul evitării repetării unei astfel de erori.

Scandalula izbucnit în mai, când Google a recunoscut că a primit, începând din 2006,cantităţi mari de date prin reţeaua de servicii cartografice Google Maps şiGoogle StreetView. Datele au fost colectate de maşinile care se deplasează prinSUA şi prin alte zeci de ţări pentru a realiza fotografii panoramice. Înoctombrie, Google exprima regretul, precizând că mailuri şi parole de accesfuseseră colectate din greşeală şi subliniind că a distrus datele imediat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray