2020-06-05 23:24

COMPLOT PENTRU ASASINAREA PREMIERULUI BULGAR

 |  14:18
COMPLOT PENTRU ASASINAREA PREMIERULUI BULGAR

Serviciile bulgare de informaţii audejucat un nou complot de asasinare a premierului bulgar, Boiko Borisov, aanunţat cotidianul bulgar 24 Ceasa, citat de site-ul Novinite.com.

Potrivit publicaţiei, cu aproximativzece zile în urmă, serviciile au interceptat convorbiri telefonice şi întâlniriale unor personalităţi-cheie, descoperind cel mai recent plan de asasinare alui Borisov, în schimbul sumei de 400.000 de euro. Ministerul AfacerilorInterne a refuzat să facă orice comentarii, iar Serviciile Naţionale deSecuritate au refuzat să răspundă la o întrebare cu privire la sporireamăsurilor de securitate destinate protecţiei premierului.

Potrivit unor informaţii, în urmă cu patru luni, servicii de informaţii străine au surprins o întâlnire între mai mulţicetăţeni bulgari cunoscuţi public, la hotelul de cinci stele King GeorgePalace, la Atena, dedicată unei discuţii despre cum să fie "eliminat"premierul şi, odată cu el, forţele de luptă împotriva terorismului dinBulgaria. Potrivit acestor informaţii, participanţii la această întâlnire ausosit la bordul unor iahturi, însoţiţi de numeroase gărzi de corp.

Aceasta este cel de al treilea complot de asasinare a luiBorisov. În urmă cu o săptămână, premierul bulgar a vorbit, într-uninteviu televizat, despre unul dintre aceste comploturi, descoperit prininterceptarea unei convorbiri telefonice între Milano şi Amsterdam. Borisov arefuzat să precizeze în ce perioadă a carierei sale politice a avut loc acestcomplot. Însă, potrivit serviciilor de informaţii este vorba despre oconversaţie de 40 de minute, care a avut loc în urmă cu cinci ani, când Borisovera directorul unei agenţii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cei care au purtat această conversaţie erau foştii lideri mafioţiKonstantin Dimitrov, cunoscut ca "Samokoveţa", şi Ivan Todorov,cunoscut ca "Doctorul", în prezent decedaţi. Ei au fost interceptaţide servicii de infomaţii străine afirmând că "îl doborâm pe acest pompierşi apoi îl omorâm". Înregistrarea a fost trimisă Unităţii Bulgare pentruCombaterea Crimei Organizate (GDBOP).

Aproximativ în aceeaşi perioadă, autorităţile sârbe au avertizat înlegătură cu un complot împotriva lui Borisov, în legătură cu arestarea unuitraficant de droguri sârb, Sreten Josici, care, între timp, a fost condamnat,la Belgrad, la 15 ani de închisoare. Presa bulgară a publicat vara aceasta oserie de materiale, potrivit cărora gruparea "Asasinii" a primitordinul de a-l ucide pe premier, unii afirmând că planul a fost conceput, dinnou, de Josici, care ar fi dat acest ordin prin intermediul unui apropiat alsău bulgar, presupusul lider al grupării "Asasinii", Petăr Stoianov,cunoscut şi ca "Şeful de trib".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine