2019-10-15 21:57

''Concertul'', de Radu Mihăileanu, nominalizat la Globurile de Aur

 |  15:39
''Concertul'', de Radu Mihăileanu, nominalizat la Globurile de Aur

"Concertul",de Radu Mihăileanu, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun filmstrăin", la cea de-a 68-a ediţie a Globurilor de Aur, au anunţat, marţi,organizatorii, într-o conferinţă de presă.

Comediadramatică "Concertul/ Le concert", de Radu Mihăileanu, care a avutpremiera românească pe 20 noiembrie 2009, îl are în centru pe Andrei Filipov,dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din UniuneaSovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă demuzicienii săi evrei. Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează laTeatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţabiroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă erainvitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamăfoştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.

Lungmetrajul"Concertul" a fost filmat în proporţie de aproximativ 60 la sută înRomânia, o săptămână la Moscova şi restul la Paris.

Echipafilmului "Concertul" a primit două premii César, pentru sunet,respectiv pentru cea mai bună coloană sonoră.În plus, filmul "Concertul", în regia lui Radu Mihăileanu, a primitpatru trofee Gopo, pentru cel mai bun montaj, cea mai bună muzică originală,cea mai bună scenografie şi cel mai bun machiaj şi coafură.

Alăturide "Concertul", la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin aufost nominalizate "Biutiful", de Alejandro González Iñárritu,"The Edge", de Alexey Uchitel, "I am love", de LucaGuadagnino, şi "In a better world", de Susanne Bier.

Galapremiilor Globul de Aur va avea loc pe 16 ianuarie, la Los Angeles.

Anultrecut, Globul de Aur pentru cel mai bun film străin a revenit producţiei"Das Weisse Band", de Michael Haneke.

Decernatede Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign PressAssociation/ HFPA), premiile Globul de Aur nu anticipează neapărat câştigătoriigalei premiilor Oscar, dar pot, totuşi, să fixeze anumite jaloane pe drumulcătre râvnitele distincţii acordate de Academia de film americană.Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 25 ianuarie, iar galapremiilor Academiei de film americane va avea loc pe 27 februarie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray