2020-08-10 11:15

Concursul de admitere în Jandarmerie începe sâmbată, 8 septembrie

 |  15:30
Concursul de admitere în Jandarmerie începe sâmbată, 8 septembrie

Un număr de 260 de bărbaţi şi 32 femei, care îşi doresc să devină jandarmi, sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la cele două Şcoli militare de subofiţeri ale Jandarmeriei Române, din Drăgăşani şi Fălticeni, pentru susţinerea concursului de admitere.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, în perioada 8 - 18 septembrie se desfăşoară concursul de admitere pentru cele 106 locuri scoase la concurs, dintre care 10 pentru femei. Aproximativ 85% dintre candidaţi şi-au exprimat opţiunea pentru limba engleză la proba de verificare a cunoştinţelor.

Sâmbătă, 8 septembrie, şi duminică, 9 septembrie, în intervalul 8,00 - 14,00, candidaţii urmează să se prezinte la sediul şcolilor, în vederea înscrierii la concurs, iar duminică, la ora 15,00, va avea loc instruirea lor cu privire la desfăşurarea probelor de admitere.

Începând de luni, 10 septembrie, sunt planificate probele eliminatorii, conform graficului de desfăşurare a concursului de admitere, afişat la sediul unităţii, precum şi pe site-urile unităţilor: www.jandarmeriafalticeni.ro şi www.scoaladragasani.ro.

Examinarea medicală se va desfăşura la sediul şcolilor, iar verificarea aptitudinilor fizice va avea loc pe Stadionul 'Nada Florilor' din Fălticeni, respectiv baza sportivă proprie, la Drăgăşani. În urma acestor probe, candidaţii vor fi declaraţi 'Apt'/'Inapt' şi 'Promovat'/'Nepromovat'.

'Probele sunt eliminatorii. Nu se admit contestaţii, repetări sau reexaminări. Doar candidaţii care au promovat probele eliminatorii vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor, planificată joi, 13 septembrie. Pentru a fi declaraţi 'Admis', candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile şi să se califice în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut', precizează comunicatul de presă.

În anul 2011, pe cele 306 locuri au participat la concursul de admitere peste 800 de candidaţi, iar în 2010, pentru acelaşi număr de locuri, au concurat peste 2.600 de candidaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639576-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz