2020-04-03 08:16

Conducta de gaze care leagă România de Ungaria, funcţională din această lună

 |  13:10
Conducta de gaze care leagă România de Ungaria, funcţională din această lună

Transgaz(TGN) şi divizia de transport al gazelor naturale din cadrul grupului ungarMOL, FGSZ, vor deschide în acestă lună o conductă cu o capacitate de 1,75miliarde de metri cubi pe an care leagă reţeaua de gaze a României de cea aUngariei, între Arad şi Szeged.

Tranzitulgazelor naturale va începe pe 20 iulie, se arată într-un comunicat al FGSZ.

"Secţiuneatransfrontalieră de 150 de metri, între România şi Ungaria, este încă înconstrucţie. Livrările de gaze pot începe pe 20 iulie", menţionează FGSZ.

Transgazşi FGSZ au semnat în ianuarie 2008 o scrisoare de intenţie pentruinterconectarea reţelelor de gaze naturale ale României şi Ungariei pentru acreşte gradul de siguranţă al aprovizionării cu gaze.

Punereaîn funcţiune a conductei a fost programată iniţial pentru mijlocul acestui an,însă alegerile din aprilie, din Ungaria, au întârziat dezvoltarea proiectului,în condiţiile în care construcţia secţiunii transfrontaliere necesita un acordinterguvernamental.

Bucureştiulşi Budapesta au semnat o înţelegere pe 12 mai, iar lucrările pentru construireaconductei au fost reluate pe 26 iunie. Gazoductul va aproviziona iniţialRomânia, însă transporturile se pot face şi în sens invers, dacă este necesar.

Conductava fi operaţională la capacitate maximă imediat după terminarea construcţiei, aadăugat FGSZ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine