2020-05-31 21:10

Consiliul Concurenţei a amendat şapte firme cu 4,2 milioane de lei pentru trucarea unei licitaţii

 |  14:06
Consiliul Concurenţei a amendat şapte firme cu 4,2 milioane de lei pentru trucarea unei licitaţii

ConsiliulConcurenţei (CC) a amendat cu 4,2 milioane lei (circa 980.000 de euro) şapteagenţi economici care au participat în 2008 cu oferte trucate la licitaţiaorganizată de Casa Naţională de Pensii pentru atribuirea biletelor de tratamentbalnear în staţiunea Băile Olăneşti.

Celeşapte firme sancţionate sunt Olăneşti Riviera, Sind România, Barreco Lary,Omicron, Tour Alice, Hodo şi Nex, toate din Băile Olăneşti.

Încadrul investigaţiei declanşată din oficiu anul trecut, autoritatea deconcurenţă a constatat existenţa unei înţelegeri prin care cele şapte firmeşi-au împărţit numărul de locuri şi au stabilit tarifele ofertate în cadrullicitaţiei organizate de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de AsigurăriSociale (CNPAS).

"Îndomeniul achiziţiilor publice concurenţa se manifestă în momentul participăriila licitaţii. Prin trucarea licitaţiei au fost anulate avantajele pe carebeneficiarii biletelor de tratament, în calitate de consumatori, ar fi trebuitsă le obţină, respectiv un număr mai mare de locuri la tratament şi o mai bunăcalitate a serviciilor. Dorim să depistăm şi să corectăm disfuncţionalităţile dinacest domeniu, din punct de vedere al concurenţei, astfel încât în final săavem o cheltuire eficientă a fondurilor publice, precum şi îmbunătăţireatransparenţei utilizării lor", a declarat preşedintele ConsiliuluiConcurenţei, Bogdan Chiriţoiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine