2020-04-07 00:07

Constanţa: 11 persoane reţinute pentru clonare de carduri şi retrageri frauduloase de bani

 |  17:17
Constanţa: 11 persoane reţinute pentru clonare de carduri şi retrageri frauduloase de bani

Unsprezece bărbaţi din Constanţa au fost reţinuţi depoliţiştii şi procurorii din judeţul Neamţ, fiind suspectaţi de clonare decarduri bancare şi retrageri frauduloase de bani, prejudiciul estimatridicându-se la 90.000 de lei şi 7.000 de dolari.

Poliţiştii de crimă organizată din Bacău, în cooperare cuDirecţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, BCCO Constanţa, GrupareaMobilă de Jandarmi Constanţa, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, Serviciulpentru Intervenţii Rapide Neamţ, cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generalede Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), sub coordonarea procurorilorDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Neamţ, au organizat, în Constanţa, oacţiune pentru destructurarea unei grupări de criminalitate informatică, searată într-un comunicat de presă de joi al Poliţiei Române.

Poliţiştii au efectuat nouă percheziţii domiciliare, înurma cărora au ridicat unităţi de calculatoare şi suporturi de stocare adatelor, precum şi alte componente şi dispozitive destinate acestui gen deinfracţionalitate, precizează sursa citată.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat 11 bărbaţi, cuvârste cuprinse între 21 şi 29 de ani, suspectaţi că în intervalul 2008 - 2010au format o reţea de infracţionalitate informatică, specializată în copierea dedate de pe carduri bancare şi imprimarea acestora pe carduri blank. Ulterior,suspecţii retrăgeau fraudulos bani, cu ajutorul instrumentelor de platăclonate.

Prejudiciul a fost estimat, până în prezent, la 90.000 delei şi 7.000 de dolari

Totodată, prin phishing, cei 11 suspecţi au colectat dateinformatice confidenţiale (coduri numerice personale, numere de cont, numere decard, coduri PIN) pe care le-au imprimat pe carduri blank, după care au deschisconturi bancare prin care transferau importante sume de bani din conturilevictimelor. Sumele de bani erau retrase de la ATM-uri şi împărţite întremembrii grupării.

Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, de cătreprocurorul DIICOT Neamţ, pentru constituire sau aderare la un grup infracţionalorganizat, falsificare de instrumente de plată electronică, deţinere deechipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şiaccesare, fără drept, a unui sistem informatic.

Suspecţii vor fi prezentaţi, în cursul zilei de joi,Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine