2020-08-11 16:38

Continuă agresiunile împotriva presei la Moscova. Al doilea ziarist agresat în ultimele două zile

 |  14:05
Continuă agresiunile împotriva presei la Moscova. Al doilea ziarist agresat în ultimele două zile

Unjurnalist rus a fost bătut, în noaptea de duminică spre luni, la Jukovski, laperiferia Moscovei, al doilea caz de acest fel care are loc în termen de douăzile în capitala rusă, a anunţat unul dintre colegii acestuia la postul deradio Ecoul Moscovei, relatează AFP.

"AnatoliAdamciuk, jurnalist în cadrul cotidianului Jukovskie Vesti, a fost agresat dedouă persoane necunoscute. El prezintă un traumatism cranian şi o comoţiecerebrală", a declarat colegul său, Serghei Gramatin.

Înacest caz a fost lansată o anchetă penală, pista privilegiată fiind legată deactivitatea profesională a jurnalistului, a precizat Gramatin.

Adamciuka publicat mai multe articole în care critică proiectul autorităţilor locale dea tăia o parte a pădurii din Jukovski, pentru construirea unei autostrăzi cătreaerodromul care găzduieşte anual Salonul Aeronautic Maks. Iniţiativa a suscitatproteste puternice din partea locuitorilor.

Agresiuneacomisă împotriva lui Adamciuk are loc la 48 de ore după un atac contra unui altjurnalist rus, Oleg Kaşin, care lucra pentru cotidianul independent Kommersant,plasat în comă artificială după ce a fost grav rănit de doi agresori, care l-aulovit fără să-i fure nimic.

Înultimii ani, în Rusia, au fost agresaţi, răniţi sau asasinaţi numeroşijurnalişti, anchetele poliţiei finalizându-se foarte rar.

Celmai cunoscut caz este al jurnalistei de opoziţie Anna Politkovskaia, care afost asasinată la Moscova în 2006. La patru ani de atunci, justiţia nu aidentificat, încă, persoana care a comandat acest asasinat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz