2020-02-17 14:43

Copil mort la Spitalul Municipal Olteniţa, unde a ajuns cu o fractură la picior

 |  13:13

Uncopil în vârstă de opt ani care a ajuns, vineri seară, la Spitalul MunicipalOlteniţa, cu o plagă la genunchi, a murit, duminică, în unitatea medicală, iarpărinţii acestuia îi acuză de malpraxis pe medici.

Potrivitdirectorului interimar al Spitalului Municipal Olteniţa, Liliana Petculescu,copilul a suferit o fractură la picior şi a fost adus vineri în unitateamedicală, unde i s-a aplicat o atelă gipsată.

Ulterior,copilul a fost trimis acasă, iar duminică a revenit la spital pentru control.

"Înmomentul în care a revenit în spital pentru control copilului i s-a făcut rău,era palid, iar echipa medicală a constatat că acesta a intrat în comă. În jurulorei 16.00, copilul a fost intubat şi resuscitat şi a decedat în jurul orei17.30. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, poate a fost vorba despre o emboliecerebrală. Echipa medicală a făcut tot ceea ce prevede protocolul în asemeneasituaţii, dar copilul nu a mai putut fi salvat ", a declarat Petculescu.

Potrivitacesteia, copilul a fost dus la morga Spitalului Judeţean din Călăraşi, iar încursul acestei zile se aşteaptă rezultatul necropsiei.

Direcţiade Sănătate Publică din Călăraşi a început o anchetă în acest caz.

Familiacopilului îi acuză de malpraxis pe medici, afirmând că băiatul era"perfect sănătos" în momentul în care a fost internat şi că avea osimplă rană la genunchi, după ce a căzut în parc şi s-a lovit.

Unchiulcopilului a spus că băiatului i s-a făcut rău, duminică, imediat ce mediciii-au pus o soluţie perfuzabilă cu antibiotic.

Uncaz similar s-a înregistrat la sfârşitul lunii mai la Spitalul Judeţean dinSlatina, unde un copil în vârstă de nouă ani a murit la patru zile după ce afost adus la unitatea medicală pentru a i se trata o fractură la antebraţulstâng.

Înacest caz, conducerea spitalului a decis desfacerea contractelor de muncă alecelor doi medici care l-au tratat pe copil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine