2020-07-04 16:10

Coreea de Sud, atacată din nou de nord-coreeni?

 |  17:07
Coreea de Sud, atacată din nou de nord-coreeni?

Armatasud-coreeană a anunţat vineri că efectuează verificări cu privire la douăexplozii care ar putea corespunde unor tiruri de artilerile, care au putut fiauzite în Marea Galbenă, în apropierea unei insule bombardate marţi de Coreeade Nord, relatează AFP.

Celedouă explozii au fost auzite în largul insulei Yeonpyeong, în nord-vestulCoreei de Sud, a declarat un purtător de cuvânt militar sud-coreean.

"Existăinformaţii privind zgomote de tiruri de artilerie în teritoriul Coreei de Nord,în largul insulei, şi efectuăm verificări", a afirmat la rândul său unoficial militar, citat de agenţia Yonhap.

Ulterior,un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Seul a declarat căPhenianul a procedat, aparent, la un exerciţiu cu tiruri de artilerie în MareaGalbenă, în apropierea insulei Yeonpyeong.

Deflagraţiileau fost auzite de mai multe ori, între orele 12.00 şi 15.00 (5.00-8.00, oraRomâniei), a precizat acesta.

"Presupunemcă Coreea de Nord a procedat la un exerciţiu cu tiruri de artilerie", aadăugat el.

Niciun proiectil nu a căzut pe teritoriul sud-coreean vineri, în urma exploziilorauzite în Coreea de Nord, potrivit unui purtător de cuvânt militar sud-coreean.

Conformunui corespondent al postului de televiziune YTN, puţinii locuitori de peinsulă s-au grăbit să intre în adăposturi.

Pentruprima dată după Războiul din Coreea (1950-1953), Coreea de Nord a bombardatmarţi o zonă cu locuinţe civile din Coreea de Sud. Aceste tiruri de obuze s-ausoldat cu moartea a patru persoane şi rănirea a aproximativ 20, pe insulaYeonpyeong, şi au provocat tiruri de ripostă din partea armatei sud-coreene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz