2020-06-04 09:02

Corneliu Iacobov, condamnat la şapte ani de închisoare pentru prejudicierea Rafo Oneşti

 |  14:06
Corneliu Iacobov, condamnat la şapte ani de închisoare pentru prejudicierea Rafo Oneşti

Curtea de ApelBucureşti (CAB) i-a condamnat pe Corneliu Iacobov la şapte ani de detenţie şipe Toader Găurean la şase ani de închisoare, în dosarul privind prejudicereaRafo Oneşti, cei doi fiind achitaţi de instanţa inferioară.

Hotărârea poatefi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În 12 mai 2008,Tribunalul Bucureşti a decis achitarea lui Corneliu Iacobov, Toader Găurean,Liliana Luchian şi Marin Marin, judecaţi pentru prejudicierea Rafo Oneşti,deoarece faptele pentru care au fost cercetaţi nu sunt prevăzute în legeapenală sau nu există. Sentinţa a fost atacată cu apel de procurori, pe motiv căexpertiza realizată în dosar este ilegală.

Anchetatoriisusţin că expertiza finanaciar-contabilă, făcută de expertul Alexandru Petre înacest proces, a fost ilegală pentru că a vizat proceduri neexistente înlegislaţie, cum ar stabilirea "mecanismului de cesiune a creanţelor şicare sunt procedurile de evaluare a acestora în momentul cesiunii".

Această nouăexpertiză în dosarul Rafo, a fost admisă, în noiembrie 2006, de judecătorulCristian Jipa, care în urma unui mic scandal mediatic s-a şi retras din dosar.

În 2005,Corneliu Iacobov, Toader Găurean şi alte alte două persoane, au fost trimişi înjudecată, pentru prejudicierea Rafo Oneşti, după ce aceştia au încheiat cu ofirmă din Câmpina, Metal EuroEst, un contract de vânzare-cumpărare având caobiect un pachet de acţiuni la Electrocarbon Slatina.

În dosarul Rafo,procurorii i-au deferit justiţiei pe Corneliu Iacobov, Toader Găurean, LilianaLuchian şi Marin Marin, sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselorpersoanei, spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi,respectiv, mărturie mincinoasă.

Potrivitrechizitoriului, Corneliu Iacobov, Toader Găurean - administrator unic la SCRafo SA, Liliana Luchian şi Marin Marin sunt acuzaţi că, în perioada 2000 -2003, s-ar fi asociat în vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei (peste240 de miliarde de lei vechi).

Procurorii austabilit că, în calitate de acţionar majoritar şi preşedinte al Consiliului deAdministraţie al SC Vradicor Financiar Group SA (firmă care făcea parte dinconsorţiul Canyon Servicos şi Imperial Oil, acţionarul majoritar la RafoOneşti), Iacobov se interesa şi era informat în legătură cu producţia,relaţiile comerciale derulate de rafinărie cu alte societăţi, participaţiile laalte societăţi comerciale şi politica de personal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine