2020-07-02 13:49

Criminalul din Neamţ, Cristian “Fălău”, este căutat cu elicopterul

 |  17:48
Criminalul din Neamţ, Cristian “Fălău”, este căutat cu elicopterul

Bărbatul care aîmpuşcat, duminică la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, doi fraţi, dincare unul mortal, este căutat de poliţişti, fiind organizate filtre, suspectulfiind căutat şi cu elicopterul.

Potrivitcercetărilor, Gheorghiţă (32 ani) şi Bogdan (36 ani) Mararu stăteau la masă,duminică la prânz, în Latino Cafe, primul din aceştia fiind împreună cuprietena sa.

La un momentdat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani) zis "Falău", care ascos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă şi de două ori peBogdan, după care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile îngrozite alecelorlalţi consumatori, a fost înregistrat de camerele video de supraveghereaflate atât în interiorul, cât şi în exteriorul localului. Martoriiincidentului au sunat imediat la 112, cerând ajutor.

"Am fostchemaţi la ora 12.30 şi am ajuns la locul evenimentului o dată cu Poliţia şiechipajele de la Ambulanţă. Noi am asigurat zona, am constituit perimetrulpentru îndepărtarea curioşilor, am asigurat acordarea primului ajutorvictimelor şi am oferit sprijinul necesar pentru efectuarea cercetărilor lafaţa locului. De asemenea, echipele noastre, împreună cu cele ale Poliţiei, aufăcut filtre rutiere, în oraş, pentru depistarea făptaşului. Totodată, colegiijandarmi au făcut perimetrul de pază la Spitalul Judeţean Neamţ, acolo undeeste internată a doua victimă, pentru a preîntâmpina producerea altorevenimente", a declarat căpitanul Cătălin Resmeriţă, purtător de cuvânt alIJJ Neamţ.

Conforminformaţiilor furnizate de doctorul Letiţia Damoc, director al ServiciuluiJudeţean de Ambulanţă, Gheorghiţă Mararu a suferit patru plăgi împuşcate, treiîn zona inimii şi una în abdomen, iar când au sosit medicii avea deja doi litride sânge în cavitatea toracică şi era în stop cardio-respirator.

Doctorii i-aufăcut masaj cardiac şi i-au acordat primul ajutor, injectându-i şi adrenalinăpentru a-i reporni inima, însă victima nu a supravieţuit.

Bogdan Mararu afost împuşcat de două ori în abdomen şi a fost dus cu ambulanţa direct pe masade operaţie, el având lezate organele interne şi intestinele.

Surse din cadrulIJP Neamţ au confirmat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul care l-a ucis peGheorghiţă Mararu şi l-a rănit grav pe fratele acestuia se numeşte CristianChilat, în vârstă de 40 de ani, din Piatra Neamţ, fiind un vechi duşman alfamiliei Mararu. Zis şi "Falău", el fusese eliberat din închisoare înurmă cu aproximativ trei luni. Acesta a fost inculpat in 2008 pentru că, la opercheziţie domiciliară, a fost descoperit armament în casa sa. Pistolulautomat şi gloanţele au fost cumpărate, de la Torino, în 2007, iar Chilat le-aspus procurorilor că şi-a luat arma pentru că fusese ameninţat cu moartea.

Ulterior,"Falău" a fost a fost arestat pentru incendierea unei maşini de lux alui Bogdan Mararu, fiind vorba despre un Mercedes E 270 care a fost stropit cubenzină şi distrus. Incidentul s-a produs în mai 2006, iar "Falău" afost încarcerat ulterior, în urma probelor ADN.

Duminicădupă-amiază, pentru prinderea ucigaşului, întreg municipiul era împânzit cufiltre rutiere, iar un elicopter al Poliţiei Române survola în continuu zoneleîmpădurite din municipiu.

În alertă pentrudepistarea suspectului au intrat şi jandarmii nemţeni, alături de colegii lorde la Serviciul de Intervenţie Rapidă al IJP.

Ancheta în acestcaz este făcută de criminaliştii nemţeni, întreg efectivul Serviciului deInvestigaţii Criminale fiind implicat în rezolvarea cazului.

De asemenea,ancheta este supravegheată direct de comisarul şef Aurelian Vasea Şoric,comandatul IJP Neamţ, şi coordonată de procurorul criminalist al Parchetului depe lângă Tribunalul Neamţ, pentru omor calificat, tentativă de omor şinerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Aproximativpatru ore, centrul cartierului Precista din Piatra Neamţ a continuat să fieplin de curioşii care voiau să vadă locul în care s-au tras focurile de armă.Printre cetăţenii de rând s-a iscat un val de revoltă, oamenii plângându-se căoraşul nu mai e sigur dacă s-a ajuns să se tragă, în miezul zilei, ca în Vestulsălbatic.

O persoană amurit, iar alta a fost rănită, duminică la prânz, după ce un necunoscut aintrat într-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamţ şi a tras cu unpistol cu glonţ înspre acestea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz